Festival pořádaný městskou částí Brno-střed a jejím kulturním a vzdělávacím střediskem navazuje na loňský zahajovací ročník. „Podobnou akci jsme pořádali už předloni, ale pouze jeden týden. Teprve loni jsme ji poprvé rozšířili na celé prázdniny. Osvědčilo se nám to, neboť centrum města je potřeba přes léto oživit a zpestřit kulturním programem," vysvětlil mluvčí Brna-středu a jeden z organizátorů festivalu Roman Burián. Doplnil, že jedinou změnou je, že letos pořadatelé posunuli začátek akcí až na třetí hodinu odpoledne.

Léto v centru
2. ročník open-air festivalu:
11. července: Radim Hladík & Blue Effect
18. července: UDG
25. července: Luboš Andršt

Blues Band
1. srpna: Prague Conspiracy
8. srpna: Atmo music
15. srpna: Voxel
22. srpna: Folk Team
29. srpna: AG Flek

Začátky pátečních koncertů v parku na Moravském náměstí jsou vždy ve 20.30 hod. Vstup je zdarma. Více na www.letovcentru.cz.

Nejprve si ve dvouhodinovém bloku přijdou na své děti, které čekají výtvarné dílny s výrobou maňásků, origami či obrázků z korálků. Od čtyř hodin odpoledne naváže divadelní představení známých pohádek, například Kocour v botách, Maxipes Fík nebo O Palečkovi.

Program pro dospělé začíná v pět hodin odpoledne koncertem skupin, které se zapojily do projektu Music point. „Pořádáme ho už počtvrté. Jde o začínající a méně známé hudebníky, kterých se nám za celý rok přihlásilo okolo čtyřicítky. Hrají neotřelou muziku všech žánrů od rocku a bigbítu přes metal až po funky," uvedla produkční festivalu Adéla Jelínková.

Vyvrcholením každého pátečního večera je od půl deváté večer koncert známých hudebníků a kapel. „Loni návštěvníky jednoznačně nejvíce zaujala skupina Kern, která park zcela zaplnila. Tentokrát je lákadlem koncert Radima Hladíka, který patří spolu s Michalem Pavlíčkem a Lubošem Andrštem k našim nejlepším kytaristům. Usilovali jsme o Hladíkovo vystoupení dva roky, ale vzhledem k jeho zaneprázdněnosti to vyšlo až letos. Dále posluchače určitě potěší brněnská legenda Folk Team nebo folkrockový AG Flek ze Zlína," nalákal Burián.

Vstup na všechny akce v parku na Moravském náměstí je zdarma. „Sice se to už za poslední roky zlepšilo, ale i tak pořád ještě není přes léto ve městě dost akcí, kam bych mohla i s dětmi zajít. Tady je ideální, že si můžeme prázdninové odpoledne zpestřit všichni. Děti se vždy nejvíc těší na pohádku," uvedla Brňanka Renata Procházková.