Na koncertě věnovaném ruskému písničkáři, herci a básníkovi Vysockému zahrají Olga Zalesská z Běloruska, Sergej Džigurda z Ukrajiny či Alexej Kudrjavcev a Jevgenij Čulkov z Ruska. „Když politikové začnou bláznit, což se v posledních letech děje, měli by se umělci spojit a vzít se za ruce – tak jako se zpívá ve Vysockého písni," uvedl brněnský hudebník a iniciátor projektu Jiří Vondrák.

Země Vysockého
- Neděle, 31. leden 2016, 19.00 – Velký sál Divadla Husa na provázku, Zelný trh, Brno
- Vstupné: 220 Kč, snížené 150 Kč
- Účinkující: Olga Zalesská (BY), Tolek Muracki a Eugen Malinovski (PL), Sergej Džigurda (UA), Alexej Kudrjavcev + Jevgenij Čulkov (RU) a Jiří Vondrák (CZ)

Také on v programu vystupuje. „Písničkáři evropských států s nejednotným politickým zřízením se setkávají, aby právě tyto hodnoty připomněli," doplnil.

V každé zemi je hostitelem ten hudebník, v jehož vlasti se koncert koná. „Například Tolek Muracki a Eugen Malinovski přivítají své kolegy ve Varšavě, Ukrajinec Sergej Džigurda v Sevastopolu," doplnil Vondrák, který uvede vystoupení v Brně.

Koncertní putování začalo 20. ledna a skončí 5. února v Praze. „Je symbolické, že první koncert u nás bude ve velkém sále Provázku, kde na jediném koncertě v roce 1995 vystoupil ruský hudební bard Bulat Okudžava," uvedl produkční Centra experimentálního divadla Ondřej Navrátil.

Upřesnil, že vstupenky jsou stále v prodeji, a to za 150 a 220 korun. Začátek nedělního představení je v sedm hodin večer.