Kapela Manowar vznikla v roce 1980 a patří k průkopníkům heavy metalu. Typické jsou pro ně středověké symboly, nahrávání s velkými orchestry či extrémně hlučné produkce. „V roce 1984 se Manowar zapsali i do knihy Guinessových rekordů jako nejhlasitější kapela, když jim v Německu naměřili 139 decibelů. Je potěšitelné, že právě v České republice mají dlouhodobě velkou a oddanou fanouškovskou základnu," jeden z pořadatelů koncertu Filip Hrbek.

V Brně se Manowar představí den po svém vystoupení v Ostravě, kde zahájí evropskou část svého dosud největšího turné. „Kapela přijede do Brna ráno po koncertě v ostravské ČEZ Aréně. Sami si přáli turné v Ostravě zahájit, neboť loni v lednu zde měli velký úspěch při vyprodaném koncertě. Turné po České republice potom zakončí 19. a 20. ledna dvěma vystoupeními v pražském Fóru Karlín," upřesnil Hrbek.

Koncert americké metalové kapely Manower
- Termín: 15. ledna 2016, začátek v 19.00 hodin
- Místo: DRFG Arena, Křídlovická 34, Brno
- Vstupenky: 790 korun (sezení) a 990 korun (stání)

Koncerty z aktuálního turné Manowar zaštítí uvedení legendárních desek Kings Of Metal a Gods Of War, které patří k základním pilířům světového heavy-metalu. „Playlist koncertu s názvem Gods And Kings World Tour 2016 nabídne výběr nejznámějších skladeb z obou legendárních alb. Nebudou chybět ani další známé hity a také speciální překvapení," naznačil Jan Kostecký, který koncert spolupořádá.

Slavní američtí metalisté slibují velkou show a posunutí svých možností až na samou hranici. „Manowar se vždy řídil filozofií čím větší, tím lepší. Přesně tak tomu bude i tentokrát. Připadalo-li někomu předešlé turné svou velikostí a výpravou monstrózní, pak to, co fanoušci uvidí a uslyší na turné Gods And Kings, je ohromí dvojnásobně. Koluje-li vám v žilách metalová krev, pak tuto show prostě musíte vidět," vzkázal brněnským fanouškům baskytarista, frontman kapely a její zakládající člen Joey DeMaio.

K reklamním tahákům Manowar patří i stylizování se do poetiky heroické fantasy, která má kořeny až u antických eposů o udatných Herkulech. Ti se bez bázně pouští i do těch nejkrvavějších bitev. „Muzikanti při koncertech dokazují, že umí být opravdu drsní. Kromě pekelně hlasitého zvuku, kvílejících kytar a dunících bubnů dokáží třeba trhat struny nebo se pod jejich dupnutí nohou otřásá v základech celé podium," popsal Hrbek.

Koncerty v některém z českých měst mají pro americké hudebníky z Manowar vždy specifickou atmosféru. „Každá naše návštěva České republiky je jako sen. Neuvěřitelný zážitek, při kterém potkáváme množství příjemných lidí. Nemine nás ani ochutnávka báječného piva, které k tomu patří. Po třech, čtyřech dnech, kdy ze sebe vydáváte spoustu energie na koncertech, je možné ji tady načerpat zpět," přiznal DeMaio. "Mnoho lidí ze Spojených států do České republiky nikdy nezavítala a neumí si představit. Nic než hezké vzpomínky na vystoupení v Česku nemám, však víte, jaké to a do toho vypijete mnoha skvělého českého piva.

Vstupenky na koncert Manowar v Brně lze zakoupit v předprodejní síti Ticketportal nebo přímo na místě před začátkem. „V prodeji zbývají už jen poslední vstupenky na sezení za sedm set devadesát korun a na stání za devět set devadesát korun," aktuálně přiblížil Hrbek.

Dodal, že kapacitu haly nastaví pořadatelé při koncertě zhruba na pět tisíc diváků. Fanoušci si také mohou přímo v předsálí haly u velkého stánku zakoupit suvenýry a další předměty s logem kapely.