Turné pojmenované stejně jako novinkové album divákům slibuje „show světového formátu". A co si pod tím představit? „Koncert provází světelné efekty a obrovská LED obrazovka. Celý koncert je pojatý jako obrovská show. Víc prozrazovat nechci, je to překvapení," uvedla manažerka skupiny Martina Böhmová.

Křídla z mýdla

Dvouhodinový koncert nabídne všechny skladby z desky Inzerát a program tradičně ozvláštní i starší skladby. Speciálním hostem bude Jarek Nohavica, s nímž kapela nahrála skladbu Křídla z mýdla. „Richard má většinu svých písní skvělých a toto je jedna z nich. Známe se dlouhá léta a řekli jsme si, že až přijde čas, tak spolu uděláme duet. A ten čas přišel teď," říká písničkář Nohavica.

Písně nahrané s Jaromírem Nohavicou, Tomášem Klusem patří – stejně jako titulní skladba Inzerát, k nejžádanějším. „Jen výjimečně se potkají tak silné osobnosti a skvělé písně," říká fanoušek Tomáš Bělovský.

Vyřízení, ale dojatí

Po úspěšné spolupráci s producentem Borisem Carloffem se Kryštof již nyní pomalu připravuje na další koncerty. „Na přelomu jara a léta vyrazí na majáles, festivaly a koncerty městských slavností. Na podzim 2013 a na jaře 2014 pak pojedou klubové turné," upřesnila Böhmová.

Ze stávajícího turné má Kryštof za sebou koncerty v Opavě a Ostravě, po vystoupení v Brně je čeká ještě páteční koncert v Praze. „Byli jsme úplně vyřízení, ale dojatí. Dvanáct a půl tisíce lidí v Ostravě nám připravilo životní zážitek. Inzerát Tour odstartovala naplno ve velkých halách a lepší začátek jsme si nemohli přát," svěřil se Krajčo. Po vyprodaných halách obsadila kapela Richarda Krajča i nominace na největší tuzemské hudební ceny: za desku Inzerát může získat až šest Andělů.

Koncert v Brně

Kryštof Inzerát AgroFert Tour: turné skupiny Kryštof k nejnovějšímu albu Inzerát

Datum: 20. února 2013

Místo: Kajot Arena v Brně