Všechny, kteří se ve čtvrtek večer vydají do brněnské haly Rondo na koncert skupiny Chinaski, čeká show, kterou – jak sami tvrdí – dosud česká kapela u nás nepředvedla. Na svém třetím halovém turné s názvem 07 natočí Chinaski DVD i živou desku a zúročí zde vše, co se doposud naučili. Jak bude koncert vlastně vypadat brněnskému Deníku Rovnost přiblížil frontman kapely Michal Malátný.


Posluchači prý zažijí koncert, jaký u nás dosud domácí kapela nepředvedla. V čem bude výjimečný?
Pro nás jsou vystoupení výjimečná tím, že se odehrávají ve sportovních halách. Máme velkou scénu na míru, špičková světla, interaktivní projekce. K tomu, abychom mohli všechny naše nápady uskutečnit, nám dokonce studenti ČVUT vyvinuli speciální software. Hlavní ale je, že si zahrajeme před spoustou lidí, kteří se, doufám, budou bavit.

Fanoušci mohou ze svých mobilních telefonů ovlivnit, co se na pódiu promítne. Jak je to technicky proveditelné?
Z mobilů si lidi můžou navzájem posílat fotky nebo videa rovnou na projekční plochy. Zároveň je také možné si pomocí technologie bluetooth stahovat ze scény různá vyzvánění a podobné jednoduché věci. Mobil si určitě vemte s sebou!

Podobně jako The Rolling Stones prý chystáte malé pódium mezi diváky. Znamená to, že během koncertu přecházíte z jednoho pódia na druhé?
Přesně tak, ale jen v případě jednoho akustického přídavku, který zahrajeme na malém pódiu uprostřed haly. Takzvaná chytrá scéna, k níž patří dvě prosvětlená mola, měří na šířku dvaadvacet až třicet metrů (to podle rozměrů haly) a dominuje jí velký displej v přední části.

Jaké hosty jste si na turné pozvali?
Tentokrát slovenskou skupinu Desmod, která je doma moc populární. Je to trochu ostřejší parta než jsme my – její členové mají víc podladěné kytary, chodí v černém a hrají báječné písničky. Na jaře s nimi pojedeme zase na oplátku koncerty na Slovensku.

Se kterou kapelou by jste si rádi zahráli v budoucnu?
Rád bych si zahrál se slovenskými IMT Smile nebo s ukrajinskou Pjatnizzou.

Turné zakončíte patnáctého prosince, pár dní před Vánocemi. Jak je prožíváte, jezdíte třeba na hory?
Vánoce všichni trávíme se svými rodinami. Na silvestra se chystám do Španělska a na lyže vyrazím až v lednu.