Vstupenky na koncert v Sono centru jsou již v prodeji. „Místa jsou k sezení, cena lístku je 1490 a 1590 korun," uvedla mluvčí festivalu Lucie Karafiátová. Moravia Music Fest je dvojměsíční přehlídkou jazzu a blízkých žánrů. Letos festival vstoupí do svého osmého ročníku. „Festival 2. října zahájí soubor Electro Deluxe – šest francouzských instrumentalistů a americký zpěvák James Copley. Českou a slovenskou scénu reprezentuje trio bubeníka Otty Hejnice s pianistou Ondrejem Krajňákem a kontrabasistou Josefem Fečem," uvedla mluvčí.

Rezidenčním orchestrem přehlídky je brněnský B-Side Band vedený Josefem Buchtou a dlouhodobě spolupracující se zpěvákem Vojtěchem Dykem. Dvěma společnými koncerty se v listopadu na více než rok rozloučí s posluchači, a to kvůli přípravě scénického provedení Mše Leonarda Bernsteina.

Moravia Music Fest už má podle pořadatelů mezinárodní srovnání. Loni představil vokální soubory jako The King's Singers, New York Voices a Take 6. „Letos jsme se rozhodli jít opět trochu bigbandovou cestou a nabídnout publiku srovnání elitních hvězd, které září na světovém hudebním poli po několik desetiletí, a současných trháků evropské jazz-funkové scény," uvedl ředitel přehlídky Josef Buchta.