Křesťan s McCoyem spolupracují přes deset let. „Na koncertě opět zazní i nové skladby, takže se mohou těšit i ti diváci, kteří jejich společný koncert v Brně před dvěma lety viděli," uvedl manažer Druhé trávy David Němeček. Zdůraznil, že pro kapelu je každé hudební setkání s McCoyem radostnou událostí.

Dalším hostem koncertu bude česko-španělská zpěvačka Kateřina García. Tato interpretka převážně irské muziky je známá ze skupin Dún an 
Doras a Garcia, příležitostně vystupuje také s Druhou trávou. Zajímavostí je, že jejím pradědečkem byl známý malíř Alfons Mucha. „Ve složení Druhá tráva-McCoy-García to bude první brněnské vystoupení," doplnil Němeček.

Koncert je závěrečným večerem prázdninové přehlídky Léto na Staré radnici. Vstupenky jsou stále v prodeji. „Předpokládáme, že bude vyprodáno, proto doporučujeme koupit si lístky v předstihu," uvedl Karel Heřman z Turistického informačního centra města Brna. 
A zmínil i další koncerty, o které byl velký zájem. „Vyprodaný byl koncert Karla Plíhala, téměř plno měl Jiří Kučerovský z Animé," dodal.

Léto na radnici obsáhlo i cyklus koncertů klasické hudby a letní kino. „Podařilo se nám oslovit i turisty. Na letních akcích na nádvoří Staré radnice bylo slyšet angličtinu, němčinu a další jazyky. Speciálně pro zahraniční turisty jsme nasadili české kultovní filmy Miloše Formana či Jiřího Menzela ve verzích s anglickými titulky," uvedla mluvčí Turistického informačního centra Gabriela Peringerová. Zdůraznila, že nový multižánrový koncept festivalu radnici otevřel různorodě zaměřeným návštěvníkům. „Chceme z Radnické vytvořit prostor, kde to bude žít celoročně. Na podzim připravujeme program do sálů Staré radnice, které si zaslouží, aby v nich znovu ožil duch umění, tvořivosti a setkávání."

Koncert: Robert Křesťan a Druhá tráva s Charlie McCoyem, producentem Elvise Presleyho.
Místo: 2. září od 19.30 na nádvoří Staré radnice v Brně (vstup je z ulice Radnická)
Vstupné: 230 korun (pořadatelé doporučují koupit v předprodeji)