Představit své podzimní české halové turné a zúčastnit se autogramiády nové knížky. Takový byl včerejší program zpěvačky Lucie Bílé v brněnské Galerii Vaňkovka.

„Těším se na brněnské publikum, protože tady mi to zpívá samo,“ netajila se Bílá svými sympatiemi k Brnu. V hale Rondo se představí 9. října v rámci turné ke dvaadvacátému výročí své pěvecké kariéry. V první polovině devadesátých let neměla mezi zpěvačkami vážnější konkurentku, cenu Akademie populární hudby si v letech 1992 až 1995 odnesla čtyřikrát v řadě za sebou.

„Repertoár jsem sestavovala s kapelníkem své doprovodné skupiny Petrem Maláskem. Nechci dávat nic moc nového, jen ověřené věci a dvě novinky z desky Woman,“ říká zpěvačka. Posluchači se mohou těšit na velké dravé hity. „Vybrala jsem jen osvědčené hity, protože komornější písničky se do velkých hal moc nehodí,“ říká Bílá.

Zazní mimo jiné Trouba, Útěk nebo Láska je láska. Tuto v době svého vzniku kontroverzní píseň si Bílá zazpívá s jedním ze svých hostů, náctiletou zpěvačkou Ewou Farnou. „Ewičku považuji za jeden z největších talentů, který tady ta země v současnosti má. Má velký rozsah, krásnou barvu hlasu a navíc čistou duši. Je to bomba holka,“ chválí Bílá svou možnou nástupkyni.

Jejími dalšími hosty budou Kamil Střihavka, manžel Václav Noid Bárta a dvorní skladatel Ondřej Soukup.

Na repertoáru koncertu se objeví dvaadvacet stěžejních písní. „Začnu vypalovačkami, jako je eSeMeS, Láska je láska a Trouba. Každý koncert musí mít dobrý začátek, ale ještě lepší konec, takže končím evergreeny z desky Hvězdy jako hvězdy, kde zazní Pískovec, písnička Hvězdy jako hvězdy a Zpíváš mi requiem,“ říká Bílá.

Pamatuje i na přídavky. „Nezapomenu na Most přes minulost a asi budu muset dát Ave Maria. Ale do Tenisek mě nikdo nedostane,“ žertuje zpěvačka.
Na jižní Moravě zavítá koncertní turné Lucie Bílé hned dvakrát. Úplně prvním koncertem bude vystoupení v amfiteátru ve Strážnici na Hodonínsku 15. září. Podle Petra Šišky z agentury Petarda Production, která celé turné pořádá, je největší zájem o koncert v Brně. „Brno vede, v současné době je prodáno asi osm set padesát lístků,“ říká Šiška.