Trojnásobná vítězka ankety Slavík Marta Kubišová se v Brně představí na velkém koncertě přesně po roce. „Loni v lednu oslavila v Bobycentru své životní jubileum. Vystoupení tak mělo slavnostnější ráz," připomněla loňskou akci Kateřina Červinková z pořádající agentury Brnokoncert.

koncert
Vystoupí: zpěvačka Marta Kubišová v doprovodu skupiny Petra Maláska

Termín: 23.ledna 2014, začátek v 19.00 hodin

Místo: Janáčkovo divadlo

Vstupenky: od 590 do 790 korun

V závěru loňského roku měli Brňané možnost poznat Kubišovou i v komornější poloze. S tradičním recitálem nazvaným S nebývalou ochotou… hostovala v Divadle Reduta. „Koncert jsme navštívili s manželem a měl výbornou atmosféru. Byla jsem nadšená, že jsem si mohla vychutnat písničky Marty Kubišové naživo a takhle zblízka. Zazněly dokonce i některé ze začátku šedesátých let, takže jsem si zavzpomínala na vlastní mládí. Kubišová ale představila i dvě skladby z nového muzikálu pražského Divadla Ungelt," zpěvaččin brněnský recitál pětašedesátiletá Petra Svobodová z Brna.

Na čtvrtečním galakoncertu v Janáčkově divadle doprovodí zpěvačku pětičlenná skupina Petra Maláska. „V devadesáti­minutovém programu zazní průřez největšími hity Marty Kubišové. Zazní písně jako Depeše – Nechte zvony znít, Ring-o-ding, Hey Jude, Óda na ticho, Nechci být ta druhá, Píseň o štěstí, Vyznání, Magdalena nebo Modlitba," upřesnila Červinková.

O čtvrteční brněnský koncert je mezi Brňany velký zájem. „Zbývá už jen posledních pár desítek lístků. Pohybují se v cenové kategorii od pět set devadesáti do sedm set devadesáti korun," přiblížil jeden z pořadatelů akce Pavel Tesař. Dodal, že vstupenky jsou k dostání v předprodejní síti Ticketpro.