Nově zveřejněný dramaturgický plán pro sezonu 2015/2016 čítá osm inscenací. „Sezonu v září zahájí hra německy píšícího autora Paula Pörtnera Splašené nůžky. Je to oblíbený kus řady divadelních scén, její původní provedení se v Bostonu hrálo přes dvacet let," uvedla mluvčí Městského divadla Brno Lenka Pazourková. Splašené nůžky, stejně jako další avizované inscenace Prodaný smích či Evangelium podle Marie mělo divadlo uvést už sezonu stávající, z provozních důvodů se však premiéry odsunuly.

K chystaným a divácky atraktivním novinkám patří muzikál Titanic, muzikál Andrew Lloyd Webbera Pískání po větru či Shakespearův Král Lear. „Toto dílo svou básnickou silou, strhující, třebaže syrovou výpovědí a naléhavostí otázek, které klade, se hluboce dotýká nás všech. Titulní roli ztvární Boleslav Polívka," píše v anotaci k inscenaci režisér Stanislav Moša.

A režisér Petr Gazdík přibližuje chystaný muzikál Pískání po větru. „Whistle Down the Wind je muzikál inspirovaný stejnojmenným filmem z roku 1961, který se stal velmi oblíbeným hlavně v anglosaském světě. Scénář filmu vznikl podle novely Mary Hayley Bellové a byl nominován na pět britských filmových cen."

Dále Městské divadlo Brno poukázalo na výsledky internetového portálu i-divadlo.cz, v němž tato scéna získala první místo, a stala se tak nejoblíbenějším divadlem České republiky. „Jména našich umělců a inscenací se v různých kategoriích objevila na čtyřiceti příčkách. V kategorii Nejlepší ženský herecký výkon se na šesté příčce usadila loňská vítězka Svetlana Janotová za svoji Molly v muzikálu Duch, v kategorii mužů získal druhé místo Michal Isteník za roli Čičikova v inscenaci Mrtvé duše," zmínila některé z kategorií Pazourková. Kompletní výsledky jsou na www.i-divadlo.cz.