Pořadatelé očekávají okolo patnácti tisíc fanoušků. „Tribuny pojmou zhruba pět tisíc lidí, lístky za nejnižší cenu 990 korun jsou na stání. Kiss sebou přivezou kompletní aparát, přijede čtrnáct kamionů a dvanáct autobusů. Na své koncerty létají soukromým tryskovým letadlem,“ řekl Aleš Hrbek z brněnské agentury Glanc, která se na organizaci koncertu podílí.

Více o samotném vystoupení řekl Deníku Rovnost kytarista a zpěvák Paul Stanley. „Masky a líčení si před koncertem děláme sami. Je to už jistý obřad, je to pro nás velká čest,“ říká Stanley s tím, že celý tento proces zabere členům kapely zhruba dvě hodiny.

Švédská kapela Europe v Brně v květnu 2017.
RECENZE: Zpěvákovi z Europe to pořád zpívá. Vrchol zařídila balada Carrie

POLSKO-ČESKÉ KOŘENY

Zatímco Stanley je odjakživa spjatý se zjemnělou „maskou hvězdného dítěte“ a nosí přiléhavý oděv a vysoké boty, Gene Simmons se v protipólu k němu schovává za agresivně působící masku démona. „Předtím, než jsme se na začátku roku 1970 s Gene Simmonsem potkali ve skupině Wicked Lester, hrál jsem v kapelách Rainbow a Uncle Joe. S Wicked Lester jsme nahráli album, které však nikdy nevyšlo, ale některé skladby, které jsme s Gene Simmonsem zkomponovali, jsme v roce 2001 zařadili do boxsetu Kiss. Pak se k nám připojili Peter Criss a Ace Frehley a kapela se přejmenovala na Kiss. Naše debutové album vyšlo v únoru 1974,“ vysvětluje Stanley.

Kiss v Brně
sobota 20. května
Kiss World Tour 2017: Kiss na výstavišti v Brně (prostor za pavilonem Z)
Program začíná v 16.00 (vstup je možný od 15.00), jako předkapela vystoupí RavenEye. Cena lístků je od 990 korun, vstupenky lze koupit i na místě.

A na co se fanoušci Kiss mohou těšit v sobotu odpoledne? „Zahrajeme hlavně skladby z našeho prvního alba, které jsme nahráli před třiačtyřiceti lety, a samozřejmě i ty současné,“ říká Stanley s tím, že v Brně se kapela zdrží jen jeden den. Pak Kiss musí pokračovat ve svém turné a už den po brněnském vystoupení koncertuje ve Vídni.

To, že Kiss vystoupí na stejném místě jako před deseti lety v Brně Rolling Stones, Stanley považuje za šťastnou náhodu. „Byli to právě Rolling Stones a Beatles, kteří mě v mládí hodně ovlivnili,“ dodává Stanley.

Do České republiky se kapela Kiss těší a Paul Stanley prozrazuje, že má k Česku a Polsku také osobní vazby. „Rodiče mého otce byli polští Židé. Moje matka se narodila v Berlíně v německé židovské rodině, která utekla před nacisty do Amsterdamu a poté do New Yorku. Její dědeček Julius se narodil v Praze, v Československu."

Na otázku, nakolik jej ovlivnilo bouřlivé období hudební kariéry, jednoznačně říká. „Drogy a alkohol nejsou nic dobrého a před fanoušky vám rozhodně neprospějí. Je to jed, který zabíjí,“ dodává Stanley.