Obléká se ve stylu první republiky, zpívá swing i jazz a snaží se, aby to vypadalo a znělo jako za starých časů. Ondřej Havelka, zakladatel a frontman hudebního tělesa Melody Makers, jakoby patřil do jiné doby. Do třicátých let minulého století se spolu s ním a jeho skupinou Melody Makers mohou zítra přenést všichni, kteří navštíví brněnské Semilasso.

„Koncerty Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers v Semilasse se staly pravidelnou společenskou událostí. Tentokrát Havelka a Melody Makers vystoupí s novou koncertní show nazvanou Opět něco starého, avšak fungl nového. Společně zazpívají například Bugatti Step, The Man I Love, Summertime, Buggle Call Rag a mnoho dalších,“ uvedl Jan Mach z pořádající agentury C. E. M. A.

Jazzový král
Ondřej Havelka se interpretaci jazzové a populární hudby věnoval už jako student. Natočil šest alb s Original Prague Syncopated Orchestra a pro tento orchestr napsal a spolurežíroval i hudební film, který získal na festivalu v Montreux v roce 1991 Stříbrnou růži.

„V roce 1995 vytvořil Havelka jako scénárista, interpret a režisér sérii tří klipů. Jeden z nich získal ocenění na Czech Grammy 1995 jako Klip roku. Další, Jingle Bells, koupila a vysílala televize MTV Latin,“ dodal Mach.
Ve stejném roce založil i vlastní swingový bigband Melody Makers, se kterým v současné době vystupuje. V roce 1996 mu Akademie Czech Grammy udělila titul Jazzman roku.

Ondřej Havelka a Melody Makers se zabývají populární hudbou třicátých a čtyřicátých let. Orchestr tvoří dvacet hudebníků, patnáct instrumentalistů a pět sólistů. Jazzový výraz interpretů umocňují výkony sólistů: zpěváka, speakera a tanečníka Ondřeje Havelky a dámského vokálního kvarteta Sestry Havelkovy.

Věčný Saturnin
Jako herce si Ondřeje Havelku mohou diváci pamatovat například z filmů Krakonoš a lyžníci, Chobotnice z druhého patra, Nefňukej, veverko, Saturnin a mnoha dalších. Účinkoval v televizních seriálech, kabaretech a pohádkách. Natočil také střihový dokument Zdravý nemocný Vlastimilený Brodský.

Brněnský koncert Ondřeje Havelky a Melody Makers se koná v neděli v osm hodin večer. Vstupné je tři sta sedmdesát a čtyři sta dvacet korun, podle místa k sezení.