Sezonu divadla otevře v úterý 6. září od tří hodin odpoledne alegorický průvod kostýmu a masek z her Bolka Polívky a klaunský happening. „Představíme nové uniformy směšné stráže, jejíž členové složí slib před Bolkem coby vrchním velitelem klaunských sil. Přijede i mobilní divadelní sauna Bariem a Frettim, dojde na průjezd motorizované jednotky či na návrat Múz do divadla," přiblížil jeden z organizátorů akce Vojtěch Fatka, který je současně režisérem improvizačního pásma scének a skečů ReKabaret. Jeho v pořadí už sedmý díl zakončí úvodní den nové sezony od sedmi hodin v sále divadla.

Úvodní novinkou bude koncem října česká premiéra britské hry Davida Simpsona The Naked Truth. Komedie o šesti tanečnicích a jejich životních osudech vznikla v koprodukci se StageArtCz a v hlavních rolích se představí například Chantal Poullainová a Markéta Častvaj Plánková. „V listopadu potom představí režisér Tomáš Svoboda vlastní autorský projekt Srnky. Hra o outsiderech s kuriózními osudy už se úspěšně hrála v polském Krakově a v Liberci. Mezi bizarními postavami se objeví dirigent, mykolog či vynálezce," naznačil ředitel divadla Ondřej Chalupský.

Očekávaným hlavním vrcholem sezony bude v únoru příštího roku Polívkova autorská hra Šašek a syn, v níž se oblíbený komik poprvé představí se svým synem Vladimírem. „Hra pojednává o převýchově mladého šlechtice na šaška. Pochází ze sirotčince a postupně se dozvídá překvapivé věci o svém původu, o tom, kdo je jeho otec i matka. Hra je plná zábavného sadismu, například právě teď hledáme dva dobrovolníky na popravy, které jsou psané v textu," uvedl Polívka. Dodal, že poslední premiéru sezony chystá divadlo na duben 2017, kdy Arnošt Goldflam uvede autorskou hru Hrůza v Brně napsanou v hantecu a vycházející z anekdot o policajtech.

Příští léto divadlo znovu uspořádá i Letní scénu na nádvoří Staré radnice. „Letošních jednadvacet představení bylo vyprodaných z devadesáti procent," řekl Chalupský.

Premiéry sezony 2016/2017
∙ říjen 2016 – britská hra THE NAKED TRUTH (režie Petr Halberstadt, hrají Chantal Poullain, Markéta Plánková aj.)
∙ listopad 2016 – absurdní komedie SRNKY (autor a režie Tomáš Svoboda, hrají Josef Polášek, Pavel Šimčík aj.)
∙ únor 2017 – hra ŠAŠEK A SYN (autor a režie Boleslav 
Polívka, hrají Vladimír a Boleslav Polívkovi)
∙ duben 2017 – hra HRŮZA V BRNĚ (autor a režie Arnošt Goldflam, hrají Ján Sedal, Oldřich Navrátil aj.)