Z vlastní tvorby uvádí divadlo momentálně čtyři tituly, kterými jsou Mínus dva, Pro dámu na balkoně, DNA a nejnovější husitskou komedií Tvrz. „Zařadíme i další vydání satirického občasníku Re-Kabaretu, který tvoří autorské skeče a scénky na aktuální témata. Zatím jsme uvedli dva díly a u diváků si od loňské sezony získává čím dál větší oblibu. Plánujeme i nové happeningy před divadlem či výstavy ve foyer," naznačil plány ředitel divadla Ondřej Chalupský.

novinky v Divadle Bolka Polívky
* leden 2016 - obnovená premiéra brněnské verze komedie Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho. V původním obsazení se objeví Petr Halberstadt, Radim Fiala a Pavel Liška, nově je doplní Šárka Vaculíková.
* jaro 2016 - nová autorská inscenace Bolka Polívky s pracovním názvem Vrcholy. Dále se představí syn Vladimír Polívka a Barin a Fretti.
* léto 2016 - divadlo otevře vlastní letní scénu, pro níž připraví speciální projekty
* Manéž Tour 2016 - televizní Manéž Bolka Polívky vyjede na zájezdy po České republice, čímž naváže na loňské zájezdy po Slovensku

Obnovenou premiéru zažije v polovině ledna 2016 i brněnské verze dnes už kultovní komedie Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho. Původně nastudoval autorskou hru Ladislava Smočka tým vedený režisérem Břetislavem Rychlíkem jako ročníkové absolventské představení na Janáčkově akademii múzických umění. „Tehdy to pro mě byla připomínka bezstarostných let, kdy jsem si mohl s mladými nadějnými herci zavzpomínat na vlastní ex-divoký studentský život. Postavu Václava si tehdy zahrál Petr Halberstadt, Outěchovou ztvárnil Radim Fiala a Tichého Pavel Liška. Teď si nově roli Svatavy zahraje Šárka Vaculíková," přiblížil Boleslav Polívka.

Brněnský principál chystá i další pokračování „rodinné ságy", když si po loňské spolupráci s dcerou Annou v komedii DNA zahraje i se synem Vladimírem. Premiéru inscenace s pracovním názvem Vrcholy uvede na jaře 2016. „V těchto dnech finišujeme se scénářem, zase to bude hra částečně autobiografická. A bude to poprvé, co se s Vladimírem objevíme společně na jevišti. Tématem bude vztah otce a syna, který se snaží vyrovnat s jeho slávou," naznačil Polívka.

Na příští léto chystá Divadlo Bolka Polívky poprvé i vlastní letní scénu. „Chceme rozšířit aktivity a zkusit hrát i venku. Představíme to nejlepší z našeho programu, což doplníme ještě speciálními letními tituly," uvedl produkční divadla Michal Adamík. Doplnil, že zatím stále ještě hledají vhodný prostor poblíž divadla. Ve hře jsou čtyři prostory v centru města.