Dojemná komedie britského autora Dave Simpsona je nejnovějším projektem brněnské společnosti StageArtCz, kterou společně založili herci Petr Halberstadt a Radim Fiala. "Hra The Naked Truth měla premiéru v roce 2008 v Manchestru. Od té doby se s velkým úspěchem inscenovala v dalších mnoha zemích na světě, nedávno například v Austrálii a na Novém Zélandě," naznačil Petr Halberstadt, který je zároveň režisérem inscenace.

Hra vypráví příběh pěti žen, které se potkávají ve vesnické tělocvičně na kurzu pole dance. "Hrdinky na kurz pole dance přivedly nejrůznější důvody: snaha zvýšit si sebevědomí, získat nebo udržet si muže, vdát se, shodit pár kilogramů anebo se vydat za vytouženou kariérou. I přes nejrůznější dívčí třenice a neshody se ve chvíli, kdy se jedna z nich dozví krutou zprávu o svém zdravotním stavu, semknou a nově nabyté taneční zkušenosti využijí v benefici ve prospěch charitativního projektu. The Naked Truth je výzvou všem ženám a oslavou ženské síly, která se dokáže vzepřít nepřízni osudu," popsal producent představení Radim Fiala.

Celkem šest ženských postav ve dvou alternacích ztvární herečky známé z divadla, filmu či televizních seriálů: Chantal Poullain, držitelka Českého lva Gabriela Míčová, Markéta Plánková, Anna Stropnická, Hana Kusnjerová, Alena Bazalová, Anežka Rusevová, Alžběta Vaculčiaková, Natálie Tichánková, Petra Špindlerová, Klára Apolenářová a Daniela Choděrová.

Premiéry hostí Divadlo Bolka Polívky ve středu a ve čtvrtek, začátky jsou vždy v sedm hodin večer. "Reprízy uvádíme letos ještě 8. a 24. listopadu. Od 11. ledna 2017 potom The Naked Truth uvede pražské Studio Dva a na zájezdech se objeví i v dalších českých městech," upřesnil Michal Adamík.