„To už je poměrně slušné. Kapacita areálu byla pro třicet tisíc, takže prázdno nebylo,“ řekl Aleš Hrbek z pořádající agentury Glanc.

Rockové legendy dorazily do Brna v neděli o čtvrt na pět odpoledne. Jejich přílet na tuřanské letiště ale nebyl nijak okázalý. „Žádná speciální opatření jsme nedělali byl to běžný přílet soukromého letadla, pouze jsme autům povolili vjezd na runway,“ řekl ředitel letiště Tomáš Plaček.

Kapelu nikdo nevítal. Kolem letadla pobíhalo několik bodyguardů a pracovníků. Stouny hned po příletu odvezly mercedesy přímo na brněnské výstaviště.

Přestože na britskou rockovou legendu přišly tisíce lidí, kapacita koncertního areálu se nenaplnila. Podle Aleše Hrbka to způsobilo i vracení lístků z loňského roku.

To potvrdil i rakouský fanoušek Karl Adler. „S lístky jsem měl problémy. Koupil jsem si je už loni a koncert zrušili na poslední chvíli. Navíc nikdo nevěděl, jestli koncert ještě bude a co se bude dít, připomněl loňské události Adler.

Na koncert se sjeli fanoušci z celé České republiky i okolních zemí. Většina z nich poslouchá kapelu desítky let. Brněnský koncert tak pro ně není první. Například Dieter Bloemeke si Satisfaction zazpívá už popatnácté. „Přijeli z jsme z Německa, protože Rolling Stones milujeme. Jezdíme s nimi po celé Evropě a užíváme si každý jejich koncert jako by byl poslední,“ popsal Bloemeke.

U brány výstaviště stál celé odpoledne. Valící se kameny chtěl mít na dosah ruky. „Přijeli jsme o pár dnů dříve, abychom si užili Brno. Neděle byla ale ve znamení příprav, hned po obědě jsme stáli u brány a vybírali nejlepší místo,“ svěřil se německý fanda středního věku. Na tričku se mu zubil typický úsměv. S vyplazeným jazykem.

Areál výstaviště, kde Rolling Stones koncertovali, kontrolovali strážníci, policisté i sanitky s lékaři. Usměrňování dopravy mírně zkomplikovala auta a motorky odjíždějící z Masarykova okruhu z Mistrovství světa superbiků. „Vše se ale zvládlo. Doprava nekolabovala, nedošlo ani k žádným šarvátkám,“ oznámil po mistrovství mluvčí policie pro Brno–venkov Aleš Mergental.

Stouni mohli být v Brně spokojení. Podle manažera kapely Dale Skjerseth hráči kromě ledu nic zvláštního nepožadovali. S výjimkou svého oblíbeného jehněčího zapečeného s mrkví, hráškem a šťouchanými brambory v troubě. „Mají vše jako obvykle. Cokoli jim bude scházet, ihned dodáme. Samozřejmě nebude chybět jejich oblíbený Shepperd´s Pie,“ potvrdil v sobotu manažer Skjerseth.

Po koncertu se kapela v Brně nezdrží a ihned odletí.

V pořadí pátý koncert v České republice se řadí do Evropského turné Bigger Bang.