„Silvestrovské dopoledne v Radosti už tradičně věnujeme dětem. Od desíti hodin uvedeme inscenaci Broučci, v níž mohou diváci za střídání ročních dob sledovat příhody Broučka a Berušky od jejich dětství až do dospělosti,“ uvedl manažer Loutkového divadla Radost Petr Jančařík, který současně prozradil, že už v těchto dnech připravuje realizační tým z Poznaně první loutkovo­činoherní premiéru příštího roku Mlsný drak a Čárymůra.

Z odpoledních představení se příznivcům vtipných a rozverných operetek nabízí možnost navštívit Mam’zelle Nitouche, kterou uvede Hudební scéna Městského divadla. „Titulní hrdinka, chovanka Denisa, hraje ve svatouškovském prostředí komedii, ale hraje ji i její učitel zpěvu, klášterní varhaník, pan Célestin. Říká se, že skladatel v něm našel své autobiografické rysy. Florimond Ronger totiž začínal také jako varhaník a své první operety musel psát také pod pseudonymem,“ přiblížila děj mluvčí divadla Lucie Broučková.

Dále Městské divadlo divákům nabízí Shakespearovu komedii v režii Romana Poláka Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete, dnes ve speciálním silvestrovském pojetí s rautem a přípitkem. „Vstupenky už máme však jen na odpolední Mam’zelle Nitouche, večerní programy už jsou vyprodané,“ říká Miluše Ambrožová z oddělení předprodeje vstupenek.

O zábavu Brňanů rozdílného hudebního vkusu se postará Národní divadlo. V Mozartově sále Reduty návštěvníkům zahraje cimbálová muzika a zatančí tanečníci pod vedením Lubomíra Graffeho, příchozí se dočkají i lekcí lidových tanců. Silvestr na lidovou notu, který potrvá do dvou hodin ráno, zakončí DJ a oldies hity.

Vážná hudba, konkrétně Cikánský baron Johanna Strausse, rozezní od pěti hodin odpoledne Janáčkovo divadlo. V romantické operetě o nalezeném pokladu a cikánské lásce diváci uslyší Richarda Samka, Zdeňka Šmukaře, Andreu Priechodskou a další, dirigentem je Jan Štych.

Do světa rockově laděných skladeb v podání Daniela Landy diváky přenese hudební drama Tajemství Zlatého Draka, jež v šest hodin večer uvede Mahenovo divadlo. Původně se mělo po představení konat společenské setkání s herci (mimo jiné také s Danielem Landou), to se však nakonec neuskuteční. „Pan Landa má jiné povinnosti, přesto zůstane alespoň na slavnostní přípitek,“ vysvětlila změnu večerního programu mluvčí Národního divadla Brno Šárka Motalová.