Hudební koláž netradičně upravených děl klasických skladatelů Wolfganga Amadea Mozarta, Georga Friedricha Händela nebo Ludwiga van Beethovena představili organizátoři Brňanům poprvé před čtyřmi lety. Pod názvem Rockové legendy je doplnili právě ještě skladbami slavných rockových kapel Led Zeppelin, AC/DC, Queen, Bon Jovi, Pink Floyd či Deep Purple. „S nápadem nastudovat rockové skladby světových legend v symfonických úpravách jsem přišel už v roce 2007, kdy jsem založil Metropolitní symfonický orchestr. Pro tento projekt jsem získal svého kamaráda Františka a hudebníka Jana Koláře, který vytvořil nová aranžmá skladeb. Úvodní koncert na Špilberku byl poté v roce 2010 se sólistou Jiřím Zonygou," připomněl historii vzniku projektu dirigent Ariell Sharon. Doplnil, že další koncerty následovaly na Špilberku i v letech 2011 a 2012, kdy se jako hosté prostřídali Jiří Zonyga a Kamil Střihavka.

koncert
Akce: koncert Podzim na Špilberku, součást hudebního festivalu Rock na zámku.
Vystoupí: Mesyo - Metropolitan Symphony Orchestra s šéfdirigentem Ariellem Sharonem,
zpěváci Kamil Střihavka, Jiří Zonyga a Vendula Příhodová
Termín: 18. září 2014, začátek v 19.30 hodin
Místo: hrad Špilberk, velké nádvoří
Vstupenky: 230, 280 a 340 korun

Letošní program zahájí zpěvák Kamil Střihavka, který svým vystoupením pokryje téměř celou první polovinu dvouhodinového koncertu. „Zazpívá svoji rockovou pecku Země vzdálená nebo árii Jidáše z muzikálu Webbera a Rice Jesus Christ Superstar. Se známou písní ze stejného muzikálu, songem Máří Magdaleny Co na tom je tak zlého, se představí mladá talentovaná zpěvačka Vendula Příhodová. Absolventka brněnské Janáčkovy akademie múzických umění s námi zpívala už na koncertě v roce 2011. Ve druhé části večera jeviště ovládne rocker Jiří Zonyga," přiblížil spolupořadatel koncertu Jaroslav Volný. „Diváci se dočkají velké show s mnoha efekty, kouřem, ohněm a videoprojekcemi," doplnil.

O čtvrteční koncert pod širým nebem je mezi Brňany velký zájem. „Nádvoří Špilberku má kapacitu okolo tisícovky míst, která je už teď ze dvou třetin vyprodaná. Máme zkušenost, že hodně lidí se rozhoduje až na poslední chvíli s ohledem na počasí, takže vstupenky budou k dostání i na místě před začátkem," uvedl Jaroslav Tomek ze spolku Mesyo, který koncert organizačně zaštiťuje. Dodal, že každý návštěvník obdrží u vstupu jako pozornost dvě deci vína.