Skupina Support Lesbiens se rozhodla oslavit výročí své patnáctileté existence výběrem největších hitů. Po čtyřech deskách vydali v říjnu album Greatest Hits 1993 až 2007, které tvoří retrospektivně řazené hity. U této příležitosti skupina vyrazila na podzimní turné 15 Years on the Tour po celé České republice a zítra v osm hodin večer navštíví i brněnské kulturní centrum Semilasso.

„Support Lesbiens začínali hraním po pražských klubech, to bylo v roce 1992. Letos se ke svým kořenům chtějí vrátit. Na zítřejším koncertě zahrají skladby jako Nothing is Something, Sweet Little Something, You Are My Star, In Da Yard či English Stereo,“ uvedl Aleš Hrbek ze Semilassa. Kapela se na svém turné 15 Years on the Tour vrátila z hal do klubových prostorů.

Každá kapela má mnoho tváří
Významnou zastávkou bylo pro Support Lesbiens listopadové vystoupení v pražském klubu Roxy, kde odehráli svůj vůbec první koncert. „Když jsme se rozhodovali, kde uděláme pražský koncert, nemohli jsme volit jinak než Roxy. Pro nás to má určitý punc výjimečnosti. V listopadu roku 1992 jsme tam poprvé, coby Support Lesbiens, vylezli na pódium. Proto jsme se právě v Roxy rozhodli oslavit naše narozeniny. Jsme rádi, že to všechno klaplo,“ uvedl kytarista Hynek Toman. Support Lesbiens byli v první polovině devadesátých let tvrdou grungeovou kapelou. Dnes, o patnáct let později, se přiklánějí ke klidnějším a melodičtějším hudebním podobám. „Když jsme se v roce 2001 dali znovu s kapelou dohromady, už jsme přesně věděli, co chceme. Měli jsme tehdy dvě pecky Please Look At Me a Bet My Soul z roku 1998, které jsme náhodou natočili, a tak bylo na čem stavět,“ dodal Toman.

Support Lesbiens podruhé
Support Lesbiens se dali dohromady v roce 1992. Po několika úspěšných koncertech dostali nabídku na vydání alba So, what? Kapela také dostala velkou příležitost a zastoupila českou scénu v pořadu 120 minutes Paula Kinga na MTV. O rok později vydali svou druhou desku Medicine Man, ale v roce 1996 oznámili svůj rozpad.

Na hudební scénu se Support Lesbiens vrátili až v roce 2001 s deskou Regeneration? a hudebně se posunuli spíše k pop rocku. To jim přineslo spoustu nových fanoušků. Další deska Tune Da Radio je vystřelila mezi nejlepší kapely a v roce 2003 za ni hudebníci získali dvě sošky Anděla za Kapelu roku a Album roku.

V roce 2004 došlo ve skupině k personálním změnám. Dnes do kapely patří zpěvák Kryštof Michal, kytarista Hynek Toman a René Rypar, baskytarista Jan Daliba a bubeník Tomáš Novák.

Čtvrteční koncert Support Lesbiens začíná ve dvacet hodin, vstupné je dvě stě devadesát korun.