Interaktivní show, při níž se skupina komiků střídá na prázdném jevišti za mikrofonem a snaží se pobavit diváky krátkými skeči a scénkami, vidělo tišnovké publikum už před několika měsíci v místní kinokavárně."Pořad měl tehdy u diváků velký ohlas, tak jsme se rozhodli jej zopakovat i o prázdninách v letním kině. Loni se nám to ještě termínově nepodařilo, až letos. A vážíme si toho o to víc, že Komici s.r.o. příliš vystoupení přes léto nemívají. Také jsme rádi, že tímto můžeme naši letní nabídku oživit i jinak než jen charitativním hudebním festivalem Hudbou pro Unicef," uvedl ředitel tišnovského Městského kulturního střediska Libor Ždánský, které akci pořádá.

letní kino tišnov
Akce: Komici s.r.o. (stand-up celovečerní představení s těmi nejlepšími baviči z televizního pořadu Na stojáka)
Vystoupí: Ruda z Ostravy, Miloš Knor a Lukáš Pavlásek
Termín: pátek 15. srpna 2014, začátek je ve 20.30 hodin
Místo: Letní kino Tišnov
Vstupné: 190 korun (v předprodeji), 250 korun (na místě)

Další akce Tišnovského divadelního léta:
19. srpna: Divadlo Naboso Boskovice: Lhář
26.srpna: Divadlo Prkno Veverská Bítýška: Zakázané uvolnění
(začátky obou představení jsou ve 20.00 hodin, vstupné je dobrovolné)

Představení v tišnovském amfiteátru pro až osm stovek diváků tradičně uvede Miloš Knor. Bavič známý především jako moderátor několika pořadů televize Barrandov stojí za vznikem celého seskupení Komici s.r.o. Na scéně jej tentokrát doplní ještě Lukáš „tydýt" Pavlásek a Michal Kavalčík alias Ruda „Cyp" z Ostravy. "Stand-up komiky znám dobře z pořadu na kabelové televizi HBO. Naživo jsem je ale ještě neviděla. Jejich styl humoru mám ráda, jen nesmí moc sklouznout k urážkám a vulgaritám. Líbí se mi, že se ve svých scénkách dotýkají snad všech možných témat, od sportu přes politiku až třeba po zahrádkaření," přiblížila jedna z divaček Monika Jalovcová z Brna.

Scénář improvizovaného večera přitom do poslední chvíle neznají ani účinkující. „Sám nikdy přesně nevím, co budeme ten který večer hrát. Rozhodujeme se mezi sebou s ostatními většinou až ten den, podle nálady, diváků a dalších aktuálních okolností. Každý má připraveno několik vystoupení a ta střídá velmi nepravidelně," uvedl Miloš Knor. Dodal, že s Komiky s.r.o. jindy jezdí také třeba blondýnka Iva Pazderková, Petr Čtvrtníček, Josef Polášek, Robert Nebřenský či Ester Kočičková.

Dnešní představení Komiků zároveň zahájí Tišnovské divadelní léto, které do konce srpna nabídne ještě dvě divadelní představení s dobrovolným vstupným. Amatérské divadlo Naboso z Boskovic nejprve příští týden představí na jevišti kinosálu inscenaci Lhář podle románu dánského spisovatele Martina A. Hansena. Na specificky pojaté scéně si diváci usazení přímo na jevišti vychutnají výkony herců ze vzdálenosti jen pár metrů. "O týden později přivítáme Divadlo Prkno z Veverské Bítýšky, které pobaví komedií Zakázané uvolnění. Původní hrou Petra Kolečka se nechal nedávno pro svůj nejnovější film inspirovat režisér Jan Hřebejk," přiblížil Ždánský. Dodal, že letošní kulturní program v letním kině Tišnov vyvrcholí 5. září tříhodinovým koncertem tišnovské Ha-kapely vedené pianistou a jazzmanem Ladislavem Havlíkem. Akce přitom patří do programu oslav pětašedesáti let místní Základní umělecké školy.