Přímo před jejich očima je vařil šéfkuchař brněnské restaurace Hansen Radim Procházka. „Mezi naší a rakouskou kuchyní není až tak velký rozdíl. Ve srovnání s námi však Rakušané kladou větší důraz na kvalitu potravin,“ podotkl při přípravě jídel Procházka. Výstavu Sousedé na talíři, která srovnává tradiční jídla jihomoravské a dolnorakouské kuchyně, mohou lidé v Brně shlédnout do 28. srpna. Poté se přestěhuje na rakouský zámek Wilfersdorf.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditV Paláci šlechtičen zavoněly rakouské speciality
Brno /FOTOGALERIE/ – Sýrové špecle, candát ve vinné páře se zeleninou, houby ve smetanové omáčce či takzvaný Grenadiermarsch a Kaiserschmarrn. Tyto speciality rakouské kuchyně čekaly v úterý odpoledne na návštěvníky výstavy Sousedé na talíři, která je k vidění v Paláci šlechtičen v Kounicově ulici.
Kliknutím zvětšíte
Šéfkuchař brněnské restaurace Hansen Radim Procházka.
|
Foto: DENÍK/Attila Racek