Kiss jsou jednou z nejvlivnějších rockových kapel hudební historie. „Vydali čtyřiačtyřicet alb a prodali víc než sto milionů desek po celém světě. Jejich koncertní show jsou dokonalým zážitkem," řekl Petr Novák z pořádající agentury Live Nation. Dodal, že vstupenky jsou k dostání od deváté hodiny ranní v předprodejích Ticketpro a Ticketportal, cena se pohybuje od 990 do 2190 korun.

V areálu výstaviště pro Kiss vyroste koncertní scéna na stejném místě, na jakém již hráli Rolling Stones či česká Lucie. „Tribuny budou zhruba pro pět tisíc lidí, lístky za nejnižší cenu jsou na stání. Kiss sebou přivezou kompletní aparát, přijede čtrnáct kamionů a dvanáct autobusů. Na své koncerty létají soukromým tryskovým letadlem, což lze očekávat i v Brně, tento požadavek už zazněl," řekl Aleš Hrbek z brněnské agentury Glanc, která se na organizaci koncertu podílí.

Podle Hrbka bude mít koncert podobu show světového formátu: bude to vůbec první vystoupení Kiss v České republice pod širým nebem. „Po dohodě s agenturou Live Nation vyšli českému publiku vstříc a vystoupí v Brně o víkendu, tedy v sobotu večer. Také vzhledem k používané pyrotechniku chceme žádat o výjimku posunutí času nočního klidu na 23.00 hodinu, aby kapela publiku představila svoji pódiovou show v plné parádě. Kiss jsou pověstní tím, že fanouškům vrací hodně energie zpět," podotkl Hrbek.

Dramaturgický plán koncertu pořadatelé zatím neznají, přesto se prý diváci mají na co těšit. „Kiss jsou svým fanouškům věrní a lze předpokládat, že zazní to nejlepší z celé jejich hudební kariéry," dodal Hrbek.

Očekávané turné Kiss začne 1. května 2017 v Rusku a skončí 31. května ve Velké Británii. Brněnský koncert je jediným v České republice. „U příležitosti této koncertní šňůry nezavítají ani do Polska, Maďarska či na Slovensko, proto očekáváme fanoušky i z těchto zemí. Základnu vytvoří zřejmě fanoušci z Moravy," dodal Hrbek.

Jedním z příznivců legendárních rockerů je Radek Novotný z Brna. „Byl jsem na nich už v Praze a určitě si lístek obstarám, zřejmě jako vánoční dárek, který si nadělím," uvedl s úsměvem fanoušek.

Skupina Kiss vznikla v New Yorku v roce 1973. Své oblečení a make-up hudebníci pojímají v duchu strašidelně laděných komiksových postav. Kapela se stala jednou z celosvětově nejznámějších a komerčně nejúspěšnějších amerických rockových skupin, a to hlavně v 70. a 80. letech. Od té doby Kiss prošli mnoha významnými etapami.

Jejich vystoupení jsou dodnes pověstná svojí energií. „Stále jsou ve výborné fyzické kondici, zejména zakládající člen, baskytarista a zpěvák Gene Simmons je známý tím, že nepije alkohol ani nekouří, zato má slabost pro ženy. Při koncertech se často pohybuje v závratných výškách," zmínil Hrbek.