Sbírka zvadlejch růží, Lži sex a prachy, Andělé, ale i nové skladby z posledního alba Letíme na Wenuši. Dnešní koncert skupiny Wanastowi Vjecy nabídne brněnským fanouškům to nejlepší, co toto pop rockové uskupení s punkovou minulostí dosud vytvořilo.

Jedním ze stěžejních prvků vystoupení budou videoprojekce, na nichž hudebníci pracovali téměř rok. „Každý song má svou originální audiovizuální podobu, kterou doplní nekompromisní zvuk, světelný park a pyrotechnické efekty,“ uvedla Naďa Machková z agentury 2media.

Wanastowi Vjecy se představí ve čtyřčlenném složení. „Už se nejedná o studiový projekt dvou členů. Skupinu na podzim roku 2010 opustil zakládající člen kapely P. B. CH. (vlastním jménem Petr Chovanec, pozn. red.), který se chce soustředit na své projekty a filmovou muziku,“ upřesňuje Machková.

A doplňuje jména obou hudebníků, kteří se do kapely vrátili předloni tedy asi po nejlepším období, které skupina na počátku devadesátých let zažila. „Jsou to Štěpán Smetáček a Radek Havlíček. Doplnili Roberta Kodyma a Tomáše Varteckého,“ dodává Machková.

Na dnešní koncert se chystá Brňan Pavel Koutný. Wanastowi vjecy poslouchá od konce osmdesátých let. „Od přelomu milénia už však P. B. Ch. a Robert Kodym nedokázali natočit žádnou silnou desku. A tak jsem zvědavý, kam se skupina vydáním nového alba hudebně posunula,“ říká Koutný.

Na domácí hudební scéně působí Wanastowi Vjecy od roku 1988. Původně skupina vznikla jako studiový projekt, který měl v sestavě Robert Kodym, P. B. Ch. a Adolf Vitáček natočit hudbu pro dokument o příznivcích punku. Význam pojmenování Wanastowi Vjecy znamená „věci, kterou jsou tak krásný až sou hnusný a naopak“.

Koncert v Brně

Letíme na Wenuši 2012: turné skupiny Wanastowi Vjecy
Koncert v Brně: 19. dubna 2012, od 20.00 hod.
Místo: Hala ve Vodově ulici
Vstupné: 350 korun