Miloš Bernátek založil spolu se svým kamarádem Jiřím Sedláčkem klub Šelepova N°1 1. května 1969. Šelepka se tak stala nejstarším hudebním a tanečním klubem v České republice. „Miloši Bernátkovi vzdávám hold nejen za jeho život, ale i za odvahu a grácii, s jakými v posledních letech bojoval se zákeřnou nemocí. Určitě k tomu přispívala i péče, s jakou se o něho staral personál hospicu svaté Alžběty. Však už jsem si tam také objednal místo. Říkám to proto, že i Miloš by si určitě přál, aby se na něj vzpomínalo hlavně s úsměvem," uvedl manažer a organizátor kulturních akcí Vladimír Koudelka.

Miloš Bernátek se vyučil typografem, ale už od školy organizoval v Brně kulturní akce. Například v roce 1968 uspořádal v Králově Poli vůbec první moravskou diskotéku. V Brně díky němu vystupoval třeba zpěvák Waldemar Matuška nebo hostovalo Divadlo Semafor.

Od roku 1969 provozoval klub Šelepka, který však musel o dva roky později zavřít kvůli normalizaci. Klub znovu otevřel až v roce 1989, kdy jej Bernátek a Sedláček spolu s Bolkem Polívkou odkoupili. Od té doby zde opakovaně vystupují umělci jako Miroslav Donutil nebo Laco Deczi. Pravidelně se zde pořádají i štědrodenní dopolední setkání nad pivem s názvem Tekutý kapřík, které v sedmdesátých letech vymyslel silák Franta Kocourek.