Částky se prozatím nedočkal například Martin Hons, který se obrátil na redakci Břeclavského deníku Rovnost. „Zatím není stále jasné, kdo bude vstupné vracet. Akce byla oficiálně zrušena již osmadvacátého května," upozornil Hons s tím, že se opakovaně obrátil jak na pořadatele, tak na síť Ticketportal.

Zástupci společnosti, která se o prodej lístků stará, se brání slovy, že také oni čekají na peníze. „Na základě smluvních vztahů odvádíme tržby za prodané vstupenky pořadateli. V případě zrušeného představení nám je pak pořadatel vrací a my zahajujeme vracení vstupného. Nyní na tento krok čekáme. Zákazníky prosíme o trpělivost, nejpozději do třicátého června, než se daná situace vyřeší," uvedl Jiří Rothbauer z reklamačního oddělení Ticketportalu.

Promotér slovenské kapely, společnost PČS, v úterý na dotaz redakce nereagovala. Neodpovídá ani lidem, kteří se na ně obrátili s žádostí o vrácení peněz. „Agentura se týden vůbec neozývá," napsala například Andrea Ivaničová na oficiální profil kapely Elán na Facebooku.

Houslista Pavel Šporcl.
Hudební festival přiveze do Znojma orchestr z Berlína, vystoupí i Šporcl

S nespokojenými připomínkami se přidali i další. Do Mikulova se chystali lidé z celé republiky. Mnozí již měli zaplacené i ubytování. Vše museli na poslední chvíli rušit. „Město Mikulov tento koncert nepořádá, pouze jsme měli pořadateli pronajímat areál amfiteátru. Vzniklá situace nás také mrzí a věříme, že vrácení vstupenek proběhne bez problémů," okomentoval situaci ředitel společnosti Mikulovská rozvojová David Gerneš.

České zastávky kromě Mikulova zrušily slovenské legendy také v Českých Budějovicích a Plzni. Z plánovaných akcí zůstal jen akustický koncert v zahradách středočeského zámku Loučeň, který se uskuteční šestého července. „Fanouškům bude zámek Loučeň akceptovat vstupenky z původně plánovaných tří koncertů," oznámila za pořadatele ihned po zrušení hudebních vystoupení Kateřina Goroškov.