On i koaliční partneři s ODS se totiž zaštiťují tím, že mezi nimi neexistují zásadní rozdíly v otázkách dalšího směřování města. Proč je tedy tak složité „hodit“ na papír deset bodů o tom, čeho chtějí za dobu své „vlády“ dosáhnout? Prý mají všichni hodně mnohem důležitější práce a tento dokument pro ně zřejmě není příliš důležitý. Možná si neuvědomují, že lidé nepotřebují složitý několikastránkový popis slibů, ale krátký a stručný seznam.

Například: 1) schválíme nový územní plán a budeme doufat, že projde bez připomínek; 2) postavíme nový fotbalový stadion (ale jenom na papíře) … atd. Chápu, že podobné body akorát zvednou Brňany ze židlí a hnou jim žlučí, a věřím, že radniční koalice ani nemá takové věci v úmyslu. Přesto si myslím, že politické strany zastoupené v koalici na brněnském magistrátu mají dost zkušeností s tím, co je jen planý slib a co reálná možnost. A mají dost zkušeností s tím, hlavní cíle stručně naformulovat.

Pokud ano, měli by se zamyslet na tím, jaký signál dávají Brňanům. Tedy, my tady budeme něco dělat a vy nebudete vědět co a nebudete mít žádnou možnost kontroly.