VYBERTE SI REGION

Desetkrát a dost

Komentář - Pozornost opačného pohlaví těší každého. Ovšem jen v případě, že není přehnaná. Nevyžádané esemesky nebo „náhodná“ setkání jsou často jen nepříjemné, do doby než protějšek pochopí, že o něj opravdu zájem nemáte a vzdá to.

16.11.2010
SDÍLEJ:

Ilustrační fotoFoto: shutterstock.com

Občas ale přeroste snaha zaujmout domnělou lásku hranice normálnosti.

Dostávat stovky textových zpráv denně už je neúnosné, obzvlášť když místo vyznání lásky obsahují výhrůžky. Ještě horší to je ve chvíli, kdy zhrzený či neopětovaný protějšek svou oběť pronásleduje.

Lidé, kteří zažívají tak zvaný stalking, mají už rok zastání i v zákoně. Přitom nejde o žádnou novinku v lidském chování. Jenže moderní doba přináší s novými prostředky i nové možnosti. Dříve šlo o skutečné pronásledování – určitě stejně nebezpečné a nepříjemné, ale ne tak intenzivní jako dnes. Telefony a internet dávají pachatelům téměř neomezené možnosti, jak zasáhnout svou posedlostí nejen samotnou oběť, ale i její okolí.

Jako obvykle je problém v tom, že se většinou na policii obracejí až po delší době. A někteří možná vůbec. Zprvu pochopitelná reakce na odmítnutí se ale může zvrhnout i v násilí. I když poslední případy jsou o mužích, kteří neunesli rozchod s partnerkami. Funguje to i obráceně. A policisté na jihu Moravy už řešili i případ, kdy oběť neměla s pronásledovatelem žádnou vazbu.

Autor: Ema Wiesnerová

16.11.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Z okolí hlavního nádraží mizí zápach moči, žvýkačky a nedopalky

Brno – Stovky nedopalků a žvýkaček, které ještě minulý týden zdobily okolí hlavního vlakového nádraží v Brně, mizí. Město a městská část od prvního prosince spustily nový systém nepřetržitého úklidu. Ve středu jej politici kontrolovali.Podle Iva Rubeše ze společnosti Ave cz odpadové hospodářství je na úklidu nejtěžší hlavně množství odpadu. „Na takových místech totiž jen přibývá, nemůže se přestat ani na chvíli," sdělil.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies