Strážníci si totiž pravděpodobně nemohou ujasnit, co všechno musí a chtějí na průkazech mít.Obměna první totiž souvisela s novou vyhláškou ministerstva vnitra, která povinné údaje na dokladech pozměnila. Druhé kolo údajně odviselo od upřesnění vyhlášky ministerstvem vnitra, které ovšem podobnou věc popírá. Upřesňující dotazy totiž poslali ministerstvu sami brněnští strážníci. Zvláštní, že je to napadlo až poté, co si nové průkazky vyrobili. A ještě zvláštnější, že to bylo po obměně šéfa městské policie.

Nejvíc udivující je skutečnost, že nechtějí říct, kolik tato výměna stála. Možná to nemají spočítané (ale fakturu za první várku průkazů snad někde v účetnictví mít musí) a možná nechtějí. Jenže městská policie je placená z městské pokladny, kterou plní daně a poplatky, tedy peníze lidí. Hospodaření strážníků tak má být veřejné včetně nákladů na podobné akce.

Je to dobré pro kontrolu. Jinak bychom se mohli dočkat toho, že městská policie bude tak často měnit průkazy a platit za to, až jako ten dědeček v pohádce skončí s prázdnýma rukama.