Spory o podobu a umístění knihovny se zvrhly ve frašku. Nakonec Prahu vystřídalo Brno a Letnou Lesná, a z knihovny je ve finále autobusová zastávka. Nová brněnská rarita ale už nasbírala taky pár ostudných momentů.

Využít nápadu světoznámého architekta pro oživení sídliště a jinak nudných zastávek byl velmi dobrý tah. A je dobré, že se toho příslušné úřady nezalekly a zastávka stojí. Lidé k ní ale mají výhrady, některým se zdá zpodobnění původního Kaplického návrhu jako zastávky neuctivé, jiní tvrdí, že vzhledem ke svému tvaru lidi před nepřízní počasí moc neochrání.

Největší obavy ale mají z vandalů. Před nimi si není jistá ani obyčejná zastávka, natož zlatavá konstrukce. Stavba zastávky se neustále oddalovala a její dokončení se zdrželo o několik měsíců. Uvidíme, jak dlouho potrvá, než na ní někdo zanechá svou stopu. Bohužel zřejmě mnohem méně kreativní.

Snad si ale lidé budou nové zastávky vážit. Je totiž důkazem toho, že i tak běžné věci mohou být nápadité a že velké nápady se dají udělat i v malém. Snad se díky malému blobu objeví nové a hezčí zastávky i jinde v Brně a na jižní Moravě. Když ochrání před deštěm, určitě se budou lidem líbit víc než ty stávající.