K nehodě okamžitě vyjeli i záchranáři. „Jednomu muži jsme už nemohli pomoci, utrpěl zranění neslučitelná se životem. Jeho tři spolujezdci utrpěli lehčí zranění, šlo především o pohmožděniny. Dva jsme převezli do Fakultní nemocnice v Bohunicích, jednoho do Úrazové nemocnice v Brně," informovala mluvčí krajských záchranářů Barbora Zuchová.

Hasiči museli cestující z havarovaných aut vyprošťovat. „V jednom autě zůstal zaklíněný řidič a jeden spolujezdec. K vyproštění jsme použili hydraulické vyprošťovací zařízení," uvedl operační důstojník hasičů.

Dálnice byla ve směru od Vyškova na Brno do půl desáté dopoledne uzavřena. „Na místě jsme dlouho řešili nehodu, příčina nehody je v šetření," řekla mluvčí jihomoravské policie Andrea Straková.

Kvůli nehodě se mnoho řidičů snažilo ušetřit čas cestou po silnici z Vyškova do Rousínova. Vzhledem k ranní špičce se tam však ve směru na Brno okamžitě vytvořila kolona. „Jela jsem kolem před devátou hodinou ráno a stálo to až do Rousínova, Vyškov je zacpaný úplně. Napočítala jsem v zácpě nejméně deset autobusů, ale myslím si, že jich bylo spíš víc," podotkla jedna z cestujících autobusu linky 107 z Brna do Vyškova.

Smrtelná nehoda na dálnici D1 způsobila ve Vyškově dopravní zácpu ve směru na Brno.
Kvůli nehodě se v centru Vyškova vytvořila zácpa ve směru na Brno. DENÍK/Markéta Forró