Vlak se srazil s autem na železničním přejezdu ve Zbýšovské ulici mezi Teticemi a Rosicemi. Na místo okamžitě vyjeli hasiči. „Auto bylo zaklíněné pod vlakem, hasiči z něj vyprostili muže a poskytli mu první předlékařskou pomoc, ale muž na následky zranění zemřel," uvedla mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková.

Zdroj: Youtube

Auto i s řidičem renaultu srazil rychlík jedoucí z Brna do Plzně. Rozjetý vlak pak táhl vůz ještě dalších dvě stě metrů. „Řidič byl v autě sám, nikdo jiný se při nehodě nezranil," informovala mluvčí krajských záchranářů Barbora Zuchová. Při nehodě vznikla škoda přes dvě stě tisíc korun.

Proč k srážce došlo, policie zatím neví. „Protože se nehoda stala na přejezdu, kde nejsou závory, ale jen světelná signalizace, musíme vyšetřit, zda správně fungovala. Zatím také nevíme, zda nebyl řidič auta v nějakém špatném zdravotním stavu. Vše zjišťujeme," ujistil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Příčinu nehody vyšetřuje také drážní inspekce. „Je třeba zjistit, zda nedošlo k pochybení ze strany Správy dopravní železniční cesty a zda na přejezdu správně fungovala signalizace," potvrdil mluvčí drážní inspekce Martin Drápal.

Trať byla zavřená takřka čtyři hodiny. Pro cestující České dráhy zařídili náhradní autobusovou dopravu. Provoz na kolejích v úseku nehody dráhy obnovily odpoledne o půl druhé.

Na kolejích tento víkend zemřel už druhý člověk. V pátek ve dvě hodiny odpoledne mezi zastávkami Brno – Hlavní nádraží a Brno – Chrlice srazil ženu vlak jedoucí z Křenovic. Trať byla průjezdná až o půl šesté večer.

O něco větší štěstí měla na začátku května řidička taxíku, která i s jedním pasažérem uvízla na přejezdu v Lužicích na Hodonínsku. Oba z auta sice vyvázli, ale vůz už zachránit nestihli.
Nehod na přejezdech v kraji v tomto roce stále přibývá. „Je to třikrát více než za stejné období loňského roku. Evidujeme už čtyři usmrcené a jednoho zraněného člověka. V loňském roce nebyl v prvních pěti měsících nikdo usmrcený ani zraněný," poznamenal Drápal.

TOMÁŠ KREMR