A co děti, mají si kde hrát? Na tuto otázku si zřejmě kladně odpovídala matka dětí, které nechala v sobotu večer několik hodin bez dozoru pod stromy v Tyršově sadu u brněnské Kounicovy ulice. Bezprizorných ratolestí si všimla třiatřicetiletá žena, kterou upoutal dětský nářek. Okamžitě zalarmovala strážníky, kteří případ opuštěných dětí začali řešit.

„Ženu zaujaly dvě dívky ve věku čtyři a sedm let, které v kočárku měly také ročního chlapečka. Holčičky prosily ženu o pomoc. Brňance tvrdily, že jsou v parku už několik hodin o samotě, neboť jejich dozor odešel do baru a ještě se nevrátil,“ řekl mluvčí brněnských strážníků Zdeněk Novák.

Nejstarší z dívek, která byla kamarádkou sourozenců, trvala na tom, že nucené mnohahodinové pobyty na ulici bez přítomnosti rodičů jsou pro ně na denním pořádku. „S možným podezřením na spáchání trestného činu si vyšetřování případu i děti převzala hlídka republikové policie,“ dodal Novák.

Policisté, kteří se případem zabývají, později našli matku opuštěných dětí v jednom restauračním zařízení. Policejní komisaři nyní zjišťují, zda se rodiče nedopustili zanedbání péče.