Tři havarované kamiony, několik nákladních a osobních aut, kilometry kolon a hodiny čekání. Taková je bilance dnešního odpoledne na dálnici D1. Nejdříve dva dopravní pruhy dálnice z Vyškova na Brno blokovala kolem půl čtvrté dvě auta, která se srazila s kamionem. Odstraňování nehody trvalo až hodinu a půl.

Čtyři auta s kamionem pak blokovala provoz na 194. kilometru dálnice ve směru na Vyškov. Auta mohla projíždět jen připojovacím jízdním pruhem, což způsobilo až šestikilometrové kolony.

Jihomoravští hasiči měli díky nehodovosti na D1 plnou pohotovost. „Zasahujeme teď u několika nehod na více místech. Nikdo se při nich naštěstí nezranil,“ uvedl operační důstojník hasičů.

Jen o chvíli později boural kamion na 196. kilometru ve směru na Prahu. Kamion, který převážel dřevo, se převrátil a náklad rozsypal po celé dálnici. Hasiči jej museli odstranit pomocí jeřábů. Kolony dosáhly až rekordních dvanácti kilometrů.

O práci se hasičům postaraly další dvě nehody na dvěstědruhém a dvěstěpátém kilometru dálnice. Srazilo se tu celkově šest osobních a jedno nákladní auto. I tyto nehody si naštěstí kromě delšího čekání nevyžádaly žádnou oběť.