Případ v pátek popsal policejní mluvčí Pavel Šváb. „Na zvuky ze střechy a lešení nás žena z domu upozornila v úterý nad ránem. Na místo okamžitě vyrazila hlídka z královopolského obvodního oddělení," sdělil Šváb.

První z členů hlídky se spojil s ženou, která situaci oznámila, druhý šel po lešení prověřit situaci na střeše. „V devátém patře narazil na dívku sedící na okraji lešení směrem do volného prostoru. Držela se pouze kovové tyče, kterou měla za zády," popsal dramatickou situaci mluvčí. Dodal, že druhý policista vylezl po žebříku na střechu domu a našel tam dvojici mladíků, kteří tvrdili, že si byli z výšky fotografovat Brno.

Pozornost obou členů hlídky tak po chvíli měla silně rozrušená dívka. „Mluvili s ní tak dlouho, až přelezla zpět a sestoupila dolů. Policistům přiznala, že si nevěděla rady se svou životní situací a jako jediné východisko ji napadl sebevražedný skok," uvedl Šváb.

Mladá dívka nakonec díky včasnému oznámení situace a zásahu policistů skončila v krizovém centru v brněnských Bohunicích, kde se o ni postarali odborníci.