Kvůli vysokému žáru z ohně se začala drolit silnice. „Na místo jel v devět hodin technik, aby posoudil, jestli je možné zprůjezdnit alespoň jeden jízdní pruh, kterým by mohla auta pomaleji projíždět,“ prohlásila mluvčí jihomoravské policie Petra Vedrová.

Oheň se podle hasičů rozšířil od kola návěsu. Zlikvidovat ho vyjelo šest jednotek. „Kamion převážel asi třicet tun sýru,“ informoval operační důstojník hasičů.

Požár velmi zkomplikoval páteční dopravní situaci. „Policisté odkláněli dopravu ve směru na Prahu na 201. kilometru. Zpět na dálnici mohli řidiči najet na 196. kilometru,“ sdělila Vedrová.

Hasiči požár uhasili kolem páté hodiny večer. Odklidit silnici a odtáhnout kamion se specializované firmě podařilo kolem osmé hodiny večer.

Situaci ještě zkomplikovala nehoda na 201. kilometru ve směru na Vyškov. Před sedmou hodinou večer se tam srazilo šest aut. „Zablokovala levý jízdní pruh. Nehoda se obešla bez zranění,“ řekla Vedrová.

Srážku způsobilo pravděpodobně to, že první auto zabrzdilo a další za ním to již nestihla. „Policisté svedli provoz do pravého jízdního pruhu. Kolony se nevytvářely,“ informovala Vedrová.