Srazila se čtyři auta. „Zasahující hasiči nemuseli nikoho z aut vyprošťovat a účastníky nehody si převzali do péče záchranáři. Hasiči následně místo zajistili proti vzniku požáru, jejich zásah stále trvá," uvedla kolem tři čtvrtě na čtyři odpoledne mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková.

Účastníky nehody odvezli záchranáři do nemocnic. První informace hovořily o čtyřech zraněných, nakonec se ale nehoda obešla téměř bez zranění.

Šest lidí přesto skončilo v nemocnici. „Na místo vyjela tři auta. V jednom z havarovaných aut se vezla matka a její tři děti, z toho dvě ve školním a jedno v předškolním věku. Záchranáři je všechny odvezli do dětské nemocnice na pozorování, neměly totiž žádná zranění. Jejich matka také vyvázla téměř bez zranění," popsala mluvčí jihomoravských záchranářů Hedvika Kropáčková.

Jedno z aut se při nehodě převrátilo na bok. „Jeho řidiče odvezli záchranáři na pozorování do blanenské nemocnice, podle vyšetření na místě neutrpěl žádná zranění, dohled lékařů je však nutný kvůli tomu, že seděl v autě, které se převrátilo. Dalšího muže z jiného auta odvezli záchranáři do nemocnice s lehkým zraněním," dodala Kropáčková.

O dvě hodiny později se stala na stejné silnici nedaleko Kuřimi další dopravní nehoda. „Srazilo se osobní auto s dodávkou. Na místo vyjela jedna z jednotek hasičů, která zasahovala u nehody čtyř aut na stejné silnici. Do příjezdu policie hasiči na místě řídili dopravu, následně provedli protipožární opatření. Jednu ženu odvezla sanitka do nemocnice, podle našich informací však nikdo neutrpěl vážná zranění," uvedla mluvčí hasičů Pražáková.