První start měli hasiči k nehodě o půl druhé v noci na dálnici D1 u Domašova. Nákladní auto tam sjelo z dálnice a skončilo tři sta metrů daleko v poli. Zůstalo ale na kolech. „Řidič si stěžoval na bolesti, proto musela přijet i záchranka,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

O půl páté spěchali hasiči k požáru auta u rodinného domu v Drásově. „Požár poškodil i dům a pro majitele s popáleninami dorazili záchranáři. Škoda od plamenů je asi padesát tisíc korun,“ popsal Mikoška.
Zraněného majitele převezli záchranáři do bohunické nemocnice. „Měl popáleniny především na přední části těla, šlo o asi dvacet procent. Byl při vědomí,“ popsala jeho zranění mluvčí záchranářů Barbora Zuchová.

Poslední nehoda se stala v Brně v Řípské ulici ve Slatině kolem půl šesté. Motorkář se srazil s osobním autem a jeho stroj skončil pod ním. „Motorku jsme vytáhli,“ doplnil mluvčí Mikoška.

I tohoto zraněného si převzali do péče záchranáři. „Utrpěl středně těžká poranění a nyní je v péči lékařů v nemocnici u svaté Anny,“ dodala mluvčí záchranářů Zuchová.