Hlídka se za autem okamžitě vydala a světelným výstražným zařízením vyzývala řidiče k zastavení. „Ten je ale neposlechl a dál ujížděl. Vysokou rychlostí často najížděl na tramvajový pás. Řítil se postupně Nádražní, Křenovou a Táborskou ulicí," sdělila mluvčí brněnské policie Andrea Straková.

V ulici Otakara Ševčíka nezvládl řízení a narazil do auta Ford. „Nehoda řidiče ale nezastavila. Bočními uličkami prokličkoval do Bělohorské, pak Řípskou a následně jel směrem na letiště Evropskou ulicí," popsala událost Straková.

Tam Chrysler náhle odbočil do areálu jedné z firem, řidič odstavil auto a snažil se utéct. „Policisté proti němu museli použít i sebeobranu. Muž začal být agresivní a hlídky mu nakonec pohrozily namířenou pistolí," uvedla Straková.

Nabourané auto značky Ford.
Nabourané auto značky Ford. Foto: Policie ČR

Řidič nakonec bezpečně skončil v poutech. „Policisté zjistili, že má zakázané řízení. Dechová zkouška prokázala, že před jízdou nepil alkohol, ale test na přítomnost drog odmítl. Žádal lékařské vyšetření, které také podstoupil," řekla Straková.

Kvůli dosavadnímu chování řidiče měli policisté podezření, že by se mohl projednání vyhýbat. Uložili mu proto padesátitisíco­vou kauci.

Tento modrý Chrysler pronásledovali policisté.

Tento modrý Chrysler pronásledovali policisté. Autor: Policie ČR