Řidič je podle Škrancové bezproblémový a má se řízením trolejbusu dlouholetou praxi. „V dopravním podniku pracuje od roku 1994," vysvětlila mluvčí. Do pondělka má dovolenou.

Co se na místě nehody stalo, není stále jasné. „Zatím nevíme, kdo nehodu zavinil," sdělila v pátek mluvčí brněnské policie Andrea Straková.

Chodkyni srazil trolejbus označený jako služební jízda. „Jel z vozovny na svou trasu, která začínala v zastávce Česká. Ženu srazil na přechodu svou zadní částí," popsala nehodu Škrancová. Jestli šla žena přes přechod na zelenou, zatím policisté neví. Trolejbus ale odbočoval vpravo z ulice Cejl do Koliště, takže měl zelenou ve stejnou dobu, jako chodci.

Vůz pak tělo ještě dvacet metrů táhl. Záchranáři museli ženu, která utrpěla velmi těžká poranění, oživovat. „Na místě jsme ji úspěšně resuscitovali a v kritickém stavu převezli do Fakultní nemocnice Brno," sdělila mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová. Tam však osmašedesátiletá žena krátce po převozu svým zraněním podlehla.