Policisté případ nadále vyšetřují. Vyslechnuti již byli svědci z řad studentů, do kterých třiadvacátého června dodávka najela, pedagogický dozor dětí, řidič i další svědci nehody. „O tom, jak se nehoda udála, již máme jasno. Podrobnosti ale nebudeme sdělovat, abychom nemařili další vyšetřování," dodal mluvčí.

Dodávka, která do skupiny studentů najela, patřila firmě Aqualand Moravia. Řidič již pro firmu podle informací Brněnského deníku Rovnost nepracuje. „Byl u nás zaměstnán na dohodu o provedení práce. Po nehodě onemocněl, byl hospitalizovaný v nemocnici. V průběhu vyšetřování jsme s ním rozvázali pracovní poměr. Dál již o něm nemáme žádné informace," řekl v pondělí obchodní ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký.

Skupina přibližně dvaceti studentů z brněnské střední průmyslové školy byla u Iváně na školním výletě. Na policii studenti již dříve vypověděli, že dodávka byla v době nehody jediným vozidlem na silnici. „Vyvrátili tak tvrzení řidiče, že by se vyhýbal jinému autu, a proto do skupiny vjel," komentoval před časem Malášek.

Při tragické nehodě zemřela sedmnáctiletá dívka a těžce se zranil jeden student. Další čtyři studenti utrpěla středně těžká a lehká poranění.