Nehoda úplně uzavřela provoz ve směru na Vyškov a jedno z nákladních aut navíc komplikovalo dopravu i v protisměru. „Po srážce se totiž auto přetočilo a jedna jeho část přes svodidla zasahuje i do rychlého pruhu dálnice ve směru na Prahu," dodal Mikoška. Návěs odstraňovala odtahová služba od třetí hodiny odpoledne a silnice byla opět průjezdná od půl šesté večer.

Podle řidičů se nehoda stala v místě, kde je silnice hodně zúžená. Náklaďáky se srazily jen pár kilometrů od místa, kde se asi o dvě hodiny dříve srazila tři osobní auta. „Lidi se dívali na nehodu, která byla na druhé straně silnice, a udělali kolonu, která se pomalu rozjížděla. Kvůli tomu se náklaďáky srazily. V pondělí se tady ale v poslední době tvoří kolony vždycky," popsal řidič Vít Svoboda.

V koloně stála taky řidička Miluše Šafratová. „Vůbec netuším, kolik hodin tady budu. Asi se z toho zhroutím. Naštěstí mám s sebou vodu. Jezdím tudy pravidelně do Luhačovic. Chtěla jsem jet už ráno v osm, ale bohužel mi do toho něco přišlo," shrnula žena.

Dálnice ve směru na Vyškov už je průjezdná, někteří řidiči sjížděli na státní starou silnici ve směru na Olomouc. Policisté krátce po třetí hodině ukončili vyšetřování.

Nehoda tří osobních aut, které se srazily asi dvě hodiny před havárií náklaďáků, se stala ve směru na Brno u Tvarožné na Brněnsku. „Dálnice zůstala průjezdná jen částečně. I přesto se stihly udělat několikakilometrové kolony," řekl Malášek.

Dva řidiče převezli záchranáři do nemocnice. „Už po našem příjezdu na místo byl jeden muž a jedna žena v péči lékařů. Šlo jen o drobná zranění," popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška. Hasiči museli zasypat povrch dálnice speciální směsí, aby nedošlo k požáru z uniklého benzínu z aut.