„S jistotou mohou potvrdit, že pohřební služby odvezou sedm těl. Vše velmi rychle řeší pojišťovny, u poslední oběti je ještě nutné dořešit některé formality" sdělil Karel Šrol z ministerstva zahraničních věcí.

Cestující byli klienti brněnské cestovní kanceláře Atlas Adria. Její právnička Alice Jelínková Brněnskému deníku Rovnost potvrdila, že v pátek z místa neštěstí poputují těla všech osmi obětí. „Je to v současnosti prioritou pojišťoven. Ty by v blízkých dnech měly začít také s vyplácením odškodného účastníkům nehody. V Chorvatsku je v současnosti kromě delegátů také majitel kanceláře, který se snaží pomáhat rodinám, které tam přijeli do nemocnic za zraněnými," sdělila Jelínková.

Do Chorvatska ve čtvrtek také vyjela sanitka pro další zraněnou, která už je schopná převozu. „Připravujeme se na její příjem," potvrdila mluvčí bohunické fakultní nemocnice Anna Mrázová. Právě tato nemocnice už o jednu ze zraněných pečuje. O další tři se starají lékaři v brněnské Vojenské nemocnici.

V chorvatských nemocnicích v současnosti zůstávají tři zranění. „Speciálně vypravené vládní letadlo by pro ně mělo přiletět v sobotu," sdělila právnička kanceláře Jelínková.

V Zadaru letadlo vyzvedne jednu pacientku, která je v současnosti v nemocnici v nedalekém Gospiči. Od tam zamíří do Záhřebu, kde naloží dvě zraněné dívky. Jedna z nich utrpěla vážná zranění a lékaři ji udržovali v umělém spánku. Její sestra je na tom podle lékařů lépe.