Příčinou nehody byl zřejmě mikrospánek nebo nepozornost řidiče. Dva z cestujících utrpěli středně těžká zranění. „Chlapec si poranil paži a měl pohmožděniny. Převezli jsme ho do Dětské nemocnice v Brně," uvedl mluvčí jihomoravských záchranářů Radek Turin. Žena utrpěla otřes mozku, ale byla při vědomí. Záchranáři ji odvezli do Fakultní nemocnice u svaté Anny. Ostatní cestující měli lehčí zranění.

Na místo přijely tři sanitky a přiletěl i vrtulník. „Když na místo dorazili hasiči z Rosic, nemuseli nikoho vyprošťovat. Pasažéři už byli venku," sdělila mluvčí jihomoravských hasičů Pavla Pražáková. Jednotka udělala na místě protipožární opatření, sesbírala vypadlé věci cestujících a uklidila střepy na dálnici. Škodu zatím specialisté nevyčíslili.

Po čtvrté hodině odpoledne policisté zprůjezdnili levý jízdní pruh. Předtím však kvůli přistání vrtulníku museli dálnici uzavřít. Mezitím se vytvořila tříkilometrová kolona.

Provoz na dálnici je omezený kvůli opravám. V místě nehody je doprava svedená do jednoho jízdního pruhu. „Vznikají kolony aut. Je v nich nutná maximální opatrnost, a to zejména v době dopravní špičky," dodal Malášek.

Nehoda na D1 u Lesní Hluboké.