O svém vítězství v úvodním kole německého Bitburger Open nad Dánem Emilem Holstem rozhodl hráč Sokola Veselý Jehnice až po hodině a čtvrt hry nejtěsnějším možným výsledkem 30:29 ve třetím rozhodujícím setu. „Ještě nikdy jsem se do této situace nedostal. Shodou okolností dva týdny před turnajem jsem podobný výsledek viděl a přál jsem si, ať mě to nikdy nepotká, že to musí být šílené. A pak to najednou přišlo," směje se Koukal.

Běžně totiž musí každý set, který se normálně hraje do jedenadvaceti bodů, skončit dvoubodovým rozdílem. Za nerozhodného stavu 29:29 už ale podle pravidel rozhoduje poslední míč. „Ještě že to takhle funguje. Jinak bychom hráli asi do padesáti bodů," naráží brněnský hráč na extrémní vyrovnanost duelu.

Třetí set trval rekordních 37 minut. „Přitom tolik času většinou zabere celý zápas," upozorňuje.

V závěrečném dějství úspěšně odvrátil osm soupeřových mečbolů. Až pak rozhodl. „Možná mi pomohlo, když si na tréninku občas zahrajeme na poslední míč. Při tom si představujeme, že jsme v rozhodujícím setu za stavu 29:29. A teď jsem to opravdu zažil," říká.

Těsné vítězství si užíval o to víc, že porazil právě Holsta. „Chová se vždy dost nepřátelsky. Mnohem víc by mě mrzela porazit dobrého kamaráda. Proti Holstovi jsem si triumf vyloženě užíval," těší Koukala, který má na prestižní německý turnaj příjemné vzpomínky. Před dvěma lety si tam připsal životní výsledek, když prošel až do semifinále. Poté mu kariéru ohrozila rakovina varlete.

O svém léčení až k úspěšnému návratu na kurty natáčel dokument Cesta snů, premiéru si mohou fanoušci vychutnat v neděli večer na stanici HBO. Koukal plánuje i jeho uvedení do kin.