V královské kubatuře vyhrál lídr seriálu Španěl Marc Márquez. Jakub Pešek třináct kol před koncem závodu zajel do boxů a odstoupil. V kategorii Moto3 si pro body dojel díky desáté pozici Jakub Kornfeil.Třiadvacetiletý Abraham upadl v pátek v prvním tréninku MotoGP, narazil si rameno a patu. I tak absolvoval druhý trénink i sobotní kvalifikaci, po níž měl odstartovat do závodu z 23. místa.

Po zahřívacím tréninku se však rozhodl neriskovat. „Zkusili jsme to a za těchto okolností to jednoznačně nemá smysl, hlavně s ohledem na Brno, které je z našeho pohledu mnohem důležitější. Mám vlastně jen čtyři dny, abych se dal do pořádku. Bude to těžké tak jako tak, za dva dny od pádu se můj stav nijak nezlepšil," uvedl Abraham.

Zdravotní problémy ho připraví v této sezoně už o třetí závod, v dubnu v Austinu i pak v Jerezu nestartoval po operaci klíční kosti. V první polovině seriálu mistrovství světa zatím nasbíral pět bodů, dvakrát nedojel.

Rohatecký závodník Kornfeil bodoval v této sezoně popáté z devíti závodů, jeho maximum je pátá příčka z května v Jerezu. Celkově v pořadí šampionátu zůstal před domácí Velkou cenou třináctý. Podruhé za sebou vyhrál závod Moto3 Španěl Álex Rins.

Příští týden hostí seriál mistrovství světa Brno.