Abraham si klíční kost zlomil před dvěma týdny v kvalifikaci v Texasu a původně měl být měsíc mimo. V úterý však dostal od lékařů svolení ke startu ve Španělsku, jenže v páteční trénincích v Jerezu se ukázalo, že rameno stále bolí. Člen stáje Cardion AB Motoracing v první jízdě skončil na 22. příčce a ve druhé si o jednu pohoršil a byl předposlední.

"Doufal jsem, že přes noc si rameno odpočine a v sobotu mě bude omezovat méně než v pátek. Bohužel do rána úplně ztuhlo a stav byl mnohem horší," uvedl Abraham. "Bylo jasné, že i kdybych absolvoval dnešní tréninky a kvalifikaci, tak celý závod nemůžu zvládnout. Proto jsme se rozhodli dál nepokračovat. Mám dva týdny čas na rehabilitaci a udělám všechno pro to, abych byl připravený na Le Mans," dodal.

Do španělské Grand Prix z českých závodníků nastoupili jen Lukáš Pešek v MotoGP a v Moto3 Jakub Kornfeil, který do Jerezu dorazil kvůli písemné maturitní zkoušce až po pátečních trénincích. V kvalifikaci zajel devátý čas, za nejrychlejším Alexem Rinsem ze Španělska zaostal o 1,349 sekundy. Pešek byl v nejsilnější třídě poslední a v neděli odstartuje z 23. místa.

.