V roce 2007 jste byl draftovaný týmem Arizona Diamondbacks. Zahrál jste si někdy nejvyšší americkou soutěž MLB?
Bohužel, tam jsem se nikdy nedostal. Moc ale nechybělo. Byl jsem o ligu níž a zahrál jsem si College World Series, tedy finále nejvyšší univerzitní soutěže. S baseballem jsem se dostal do Kanady, Mexika, Austrálie, Německa, Itálie a minulý rok si zahrál také v Praze na tradičním turnaji. Když jsem dostal nabídku od Draků Brno, rád jsem toho využil.

A je stále váš cíl se do MLB dostat?
Nemyslím si, že svůj talent budu směřovat opět do MLB. Už jsem byl ve dvou různých klubech, hrál jsem docela dobře, vysoko, nikdy jsem ale nebyl povolán do A týmu a nedostal se tak na vrchol hory. Ale nevadilo mi to, viděl jsem hodně míst a měst. Vždy jsem se snažil hrát co nejlépe, neustále se zlepšovat a pokud hrajete v týmu, který má podobný přístup, tak je vám jedno, zda hrajete v MLB nebo jinde. Když uspějete, pivo chutná pořád stejně, i když vyhrajete ve Světové sérii nebo v české extralize. (usmívá se)

Od triumfu v české extralize vás dělí tři vítězné zápasy proti Arrows Ostrava. Jak moc to bude náročné?
Jsem velice nadšený z finále. Setkají se dva nejlepší týmy, oba jsou velice hladové. Nechci naznačit, jakým způsobem se připravujeme, ale na pálce jsou velice nebezpeční. Samozřejmě mají také silné nadhazovače. Nebude snadné vyhrát, ale v každém zápase chceme uspět.

Ilustrační foto.
Začíná finále baseballové extraligy. Dračí „nomádi“ chtějí chtějí 21. titul

Jaký máte dojem z české extraligy ve srovnání s jinými soutěžemi?
Opravdu skvělý. Je tu plno zahraničních hráčů, zejména nadhazovačů. A to dělá z ligy velkou zábavu. Fakt mě překvapilo, kolik skvělých baseballistů tu hraje. Vždyť jeden nadhazovač ze Skokanů Olomouc byl draftován týmem z MLB. Mám rád konkurenční prostředí a tohle česká baseballová extraliga určitě nabízí.

Věděl jste, kolik titulů mají Draci Brno?
Úplně přesně ne. Ale když jsem se to dozvěděl, žasnul jsem. (směje se) Dvacet titulů? To je šílené. Svědčí to o tom, jak se v Brně profesionálně pracuje. Bude skvělé, pokud přispěji k dalšímu triumfu. Draci mají v Evropě velké jméno. Rád se sem vrátím, také město mi velice sedlo.

A co nejvíce?
V Brně je úžasný noční život. Tedy až na jeden klub, který raději nechci jmenovat. (směje se)

Proč?
Chtěli jsme se do jednoho baru vydat společně s mými přáteli, ale nebyli jsme vpuštění. Prý nejsme ten správný typ lidí, což nás naštvalo. Ale jinak je to zde krásné ženy, architektura.. Lidé se mě vždycky ptají, proč jsem nezůstal v Los Angeles, kde jsem vyrůstal, ale byl jsem vždycky spíš cestovatel.

JIŘÍ UHLÍŘ