V dostizích o umístění v elitní šestici a postupu do boje o titulu Jihomoravané svého soupeře předskočili o bod a nyní drží pátou příčku. „Ještě jsem neviděl statistiky. Ale nechci teď hned někoho vyzdvihnout. Šlo o kolektivní výkon. Mužstvo se určitě posunulo, v takhle nervózní zápase jsme neudělali tolik chyb," radoval se trenér Králova Pole Jan Hegar.

Nelítostně vyrovnaný a tvrdý souboj mohlo Brno v úplném závěru klidně ztratit. Kvůli ostré kritice rozhodčích z úst domácího asistenta trenéra Lumíra Zátopka šlo do dvojnásobného oslabení. „Vůbec se mu nedivím. Bylo to po sérii čtyř zákroků v době, kdy se zápas lámal. Viděl jsem to stejně jako on," zastal se Hegar svého kolegy.

S rozhodčími měli problém i hráči. „Nemůžu se k tomu vyjadřovat. Ale když se to pustí za určitou hranici, pak to tak dopadá," naznačil nespokojenost s řízením utkání slovenský reprezentant Hanták.

Po zvládnuté početní nevýhodě a pár vteřin před koncem duelu se hala ve Vodově ulici otřásala nadšením fanoušků i domácího týmu. Zato na střídačce Dukly padala i ostrá slova. „Není čas na žádnou oslavu. Musíme zregenerovat, v pátek nás čeká ostrý trénink a v neděli jedeme do Karviné," nastínil Hegar program svých svěřenců.

Vstup do zápasu se přitom Brnu moc nepovedl. Proti byla branková konstrukce i výborný brankář Tomáš Petržela. „V první půlce jsme se mohli trhnout, ale neproměnili jsme řadu šancí. Důležité bylo, že jsme se vrátili do zápasu, protože na jeho začátku nám Dukla utekla," oddechl si Hegar.

Brňané se posunuli blíž svému cíli – skupině o titul. „Zvládnout tento zápas byl pro nás jeden z nejdůležitějších kroků. Teď porazíme Frýdek, Kopřivnici, Zlín a jsme tam," plánoval s úsměvem si po zápase Hanták.