VYBERTE SI REGION

Bábek ''přežil'' diskvalifikaci. Je devátý

Kodaň /EZKLUZIVNĚ Z KODANĚ/ – Schoval hlavu do dlaní, schoulil se na židli a pod přehozenou kombinézou možná neměl daleko k slzám.

26.3.2010
SDÍLEJ:

Tomáš Bábek.Foto: www.duklabrnosprint.cz

Český dráhový cyklista Tomáš Bábek zajel devátý čas v závodě na kilometr s pevným startem na mistrovství světa v dánské Kodani. Jenže hned poté, co únavou spadl z kola, se dozvěděl krutý verdikt: diskvalifikace. „Je to v p…“ hlesl brněnský sprinter.

Komisaři Mezinárodní cyklistické federace ho vyřadili, protože údajně neměl ruce na řidítkách vodorovně s podlahou. „Rozhodčí nás před startem třikrát kontrolovali, podle jejich pokynů jsme držení upravili a se slovy o. k. nás pustili na start. Tomáš tak jezdí dva roky a nikdo ho neřešil,“ chrlil ze sebe trenér Petr Klimeš.

Česká výprava se však po několika dlouhých minutách dohadování dočkala happyendu. Komisaři vzali rozhodnutí zpět a Bábka vrátili na deváté místo výsledkové listiny. „Mám pocit, že se po našich nekončících protestech slitovali, nedokázali nám totiž vysvětlil příčinu diskvalifikace. Řády jsou velmi složité, i když je známe, mají mnoho výkladů,“ komentoval situaci hlavní kouč brněnské Dukly Svatopluk Buchta.

Nakonec se český sprint přece jen chlubí nejlepším výsledkem na světovém šampionátu v pevném kilometru. „Čekal jsem, že budu rychlejší, přesto jsem porazil jezdce, kteří běžně končí přede mnou. Deváté místo je můj nejlepší výsledek na mistrovství, ale když jsem slyšel o diskvalifikaci, nebylo mi příjemně. Dělal jsem maximum a po jízdě jsem nemohl ani slézt z kola,“ povídal už s klidným výrazem ve tváři Bábek.

Mistrem světa se stal Teun Mulder z Nizozemska. „Po odvolání nesmyslného výroku jsme už spokojení. Tomáš nejel nejlepší čas, ale chtěli jsme být do desítky a jsme devátí. Super,“ doplnil Klimeš.

Autor: Jaroslav Kára

26.3.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

Nemocní z léčebny se přestěhují do Úrazové nemocnice. V březnu

Brno – Pětadvacet lidí z Léčebny dlouhodobě nemocných na Červeném kopci přesídlí vedení města do Úrazové nemocnice v Brně. Současné budovy totiž podle náměstka primátora Petra Hladíka nevyhovují dnešním potřebám. „Pacienti si zaslouží prostředí, které odpovídá jednadvacátému století," vysvětlil.

Ideální teplota pro výrobu čokolády? Patnáct až dvacet stupňů

Kuřim /ZA ZAVŘENÝMI DVEŘMI/ – Žena v bílém oblečení s čepicí na hlavě obsluhuje stroj, ve kterém se čokoláda nahřívá, aby se z pevných kuliček stala tekutina pro nalévání do forem. K přístroji si musí vylézt na štafle, odkud kousky belgické čokolády sype dovnitř. Hmota se musí neustále míchat. Další zaměstnankyně obsluhuje stroj s mnoha tryskami, ze kterých neustále v intervalech asi třiceti sekund vytéká čokoláda. Umisťuje pod ně formy a poté dává na váhu. Ve formě je podle velikosti vždy několik stejných tvarů. Třeba stromky se vyrábí po dvou, zato malá autíčka po patnácti. Výrobě čokolád ve firmě Fikar se věnuje další díl seriálu Rovnosti nazvaného Za zavřenými dveřmi.

AKTUALIZOVÁNO

Doprava na Zvonařce zkolabovala. Autobusy se opožďovaly i o hodinu

Brno – I desítky minut v kolonách. S takovým zdržením museli počítat řidiči, kteří ve středu odpoledne projížděli ulicemi Zvonařka a Plotní. Kvůli vážné dopravní nehodě a jejímu následnému vyšetřování doprava v ulicích zkolabovala. Auta, autobusy i tramvaje linky 12 uvízly v kolonách. Situace se zlepšila až před půl sedmou hodinou večer.

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2016, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies