S nožem na krku nastoupí v sobotu basketbalisté A Plus Brno do druhého utkání čtvrtfinálové série play off proti Mlékarně Kunín.

Po středečním neúspěchu na palubovce soupeře musí domácí zápas zvládnout. V opačném případě pro ně sezona skončí. Případný třetí duel by se hrál v pondělí, opět v královopolské hale.

„Určitě to pro nás bude psychicky náročnější. Ale doma si na Kunín věříme. Tak tři roky už u nás nevyhráli. Věřím, že se nám podaří sérii obrátit a postoupíme,“ přeje si brněnský pivot Petr Benda.

Stejně jako trenér Miroslav Pospíšil ani on nepovažuje současný systém vyřazovacích bojů za šťastný. „První kolo potvrdilo, že nahrává slabším týmům, které nemají co ztratit. Ty lepší jsou naopak pod větším tlakem,“ naráží na překvapivé prohry Nymburka, Prostějova i Děčína.

Brňané přitom mohli jít do dnešního zápasu mnohem uvolněněji. Ve středu ještě na začátku poslední minuty o dva body vedli. „Jeli jsme tam vyhrát a zlomit nepříznivou sérii, kterou s nimi v jejich hale máme. Bohužel rozhodlo to, že jsme udělali hodně chyb v útoku a také ztratili mnohem víc míčů,“ vrací se Benda k utkání, v němž Brňané sahali po vítězství.

A jaké si tedy odvezli z prvního duelu ponaučení? „Musíme pokrýt střelbu z dálky a nedovolit jim dávat snadné trojky. Moc nám nevyhovuje postupný útok. Budeme se proto snažit rychleji přecházet do protiútoků a dávat jednoduché koše,“ hledá recept základní pilíř týmu.

Bývalý brněnský hráč a současný kapitán Kunína David Hájek i přes domácí výhru stále považuje za favorita čtvrtfinálové série Brno. „Přesto věřím, že ji dotáhneme do vítězného konce. Cesta k tomuto cíli vede přes stejně dobrou obranu, jakou jsme předvedli v úvodním domácím zápase a zlepšení útočné hry,“ myslí si Hájek.